Marjaana Toiviainen kirjoitti 10 käskyä uudestaan

3
Mainos

Marjaana Toiviainen kirjoitti facebookkiin kymmenen käskyä uudestaan. Käskyt olivat syntyneet aamusaunassa, Parikkalassa.

Lisäkäskynä toimii kohta 11, jonka Toiviainen lisäsi facebook-kommentin siivittämänä. Käskyjä pidettiin hyvinä, mutta rehellisyys oli kommentoijien mielestä unohtunut. Marjaanalle rehellisyys on itsestäänselvyys ja hän ihmetteleekin, että miksi ”jengi valehtelee”.

KYMMENEN KÄSKYÄ 2.0:

 1. Syö joka päivä jotakin. Mieluiten sellaista, mitä ei ole sikana prosessoitu, mutta oikeasti ihan sama mitä, kunhan syöt silloin kun on nälkä ja olet syömättä silloin, kun ei ole nälkä. Suuren stressin äärellä ruokahalu voi mennä sekaisin: ei pysty syömään tai syö koko ajan. Silloin kannattaa googleta ”täsmäsyöminen”, ja pakottaa itsensä vetämään sen mukaisesti. Muista syödä. Keho tarvitsee sitä, keho on temppelisi.
 2. Juo vettä. Koko ajan. 2 litraa päivässä. Vesi on ihme: se tulee maan alta, se hoitaa kehon ja mielen. Se sataa taivaalta ja sitten se nostetaan kaivosta. Se on ihme.
 3. Nuku. Joka yö. 5-12 tuntia. Jos et saa nukuttua, sovi jonkun rakastamasi ihmisen kanssa tapaaminen uneen. Nukutte sitten samaan aikaan ja tapaatte unessa.
 4. Juttele ihmisille. Älä jää yksin. Juttele sen verran kun jututtaa.
 5. Älä kuormita ihmisiä, jotka ovat vaikeammassa tilanteessa kuin sinä, vaan juttele raskaista asioista heidän kanssaan, jotka sillä hetkellä ovat vahvemmalla.
 6. Koita kestää vanhempiesi mahdollinen huoli sinusta. He eivät halua sulle pahaa. Jos vanhempiasi ei voi vähempää kiinnostaa sun elämä, he eivät ole pahoja, vaan heitäkin on joskus sattunut. Anna anteeksi.
 7. Älä kadehdi. Kenelläkään ei lopulta ole helpompaa. Kaikki pelkää jotakin, tosi paljon.
 8. Rakasta itseäsi yhtä paljon kuin muita.
 9. Jokaiselle päivälle riittävät sen omat murheet. Älä keksi itse lisää!
 10. Rakkaus on rakkautta. Raha on rahaa. Seksi on seksiä. Ne ovat eri asioita. Kaikkia kolmea tarvitaan, koska kaikki niistä pitää muistaa antaa ennen kuolemaa pois.
 11. Älä valehtele. Et pysty salaamaan itseltäsi mitään, yritä vaikka. Et onnistu.

Marjaana Toiviainen, Facebook

 

 

Mainos

3 KOMMENTIT

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.