Kaupunkilaiset haluavat edelleen omakotitaloon

1

Suomen ympäristökeskuksen asukasbarometri 2016 paljastaa, että kaupunkimaisissa asuinympäristöissä asuvista suurin osa haluaisi edelleen asua omakotitalossa.

Viihtyvyystekijöistä tärkeimmäksi ilmoitettiin sijainti ja liikenneyhteydet (54%), luonnonympäristö (44%) ja rauhallisuus (42%).Ihannetalotyypiksi 52% ilmoitti omakotitalon, 19% pari- tai rivitalon ja 27% kerrostalon. Kerrostaloasumisen suosion kasvu on kuitenkin ollut vähitellen kehittyvä trendi. Syynä tälle ovat elämäntapojen muutokset ja väestön ikääntyminen.

Tutkimuksessa tutkittiin yli 10 000 asukkaan taajamien 15-84-vuotiasta väestöä.

Asiasta kertoi Helsingin Sanomat: Nurmijärvi-ilmiö hiipuu, selviää tuoreesta tutkimuksesta – lapsiperheet haluavat nyt kerrostaloihin ja keskustaan. Uutista oikaistiin alkuperäislähteestä: asukasbarometri.

1 KOMMENTTI

  1. Tämän maaseudulla-aseumisen omakotitaloissa estää kaksi asiaa: Lähellä olevat suuret kaupungit jotka painostavat naapurikountia olemaan myöntämättä rakennustontteja. Sekä maanviljelijtät jotka eivät halua myydä maataan kaupungista muuttaville.

    Maanviljelijät ovat sen verran yksioikoista sakkia että ne eivät ymmärrä perheiden vaikutusta kotikuntansa talouteen. Jos johonkin kuntaan muuttaa perhe ja se rakentaa vaikka itse pitkästä talon jonka kustannukset ovat 200 000e. Se aiheuttaa kuntaan kuusin kertaisen (6x) välillisen liikevaihdon, jonka joka portaasta kerätään arvonlisävero ja tuloverot. Sen jälkeen ko. perhe jää maksamaan verojaan kuntaan ja ostamaan tuotteita sen kaupoista. Jo se tosiasia että perheet tuovat työpaikkoja maaseudulle on maanmyynnin peruste. Mutta se että perheet pienentävät kunnallisveroa, on todella merkittävä asia. Ja sitä maanviljelijät eivät ymmärrä.

    Ja jos ne tämän ymmärtävätkin niin sen jälkeen myydään tontteja jotka ovat kooltaan 2000-5000 neliömetriä. Jolloin tuollaisen tontin rakennusluvan voi kunta aina kieltää. Mutta jos tontti olisi 6000 neliömetriä, niin rakennuslupaa ei voisi kukaan kieltää. Ja normaalilla 0.1 rakennusoikeudella siihen saisi rakentaa 600 kerrosneliömetriä. Jolloin ihmisillä olisi mahdollisuus rakentaa kunnon kokoinen talo ja autotalli. Joista sitten tallissa voisi aloittaa liiketoimintaakin. Joka osaltaa kerryttäisi kuntien verokertymää, loisi työpaikkoja jne jne jne…

    Koskahan ihmiset saataisiin ymmärtämään että kun vähän vähennetään sitä omaa ahneutta, sillä saavutetaan pitkässä juoksussa sellainen rahamäärä, ettei sitä itse voi ikinä työllään tienata.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.