Näkökulma: Ville Tavio (ps): Orpo oikeusvaltioperiaate

3

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on toistellut viime päivät, että kokoomukselle on hallituskriisissä tärkeää noudattaa oikeusvaltioperiaatetta.

Tämä lausahdus kuuluu kategoriassaan poliittiseen jargoniaan ja tyhjiin korulauseisiin, joita on kuultu viime päivinä eduskunnan ministerinaitiosta.

Mutta mitä tarkoittaa oikeusvaltioperiaate? Se merkitsee lain kunnioitusta valtiossa. Oikeusvaltioperiaatteen mukaisesti kaikilla on velvollisuus noudattaa lakia.

Perussuomalaisten puoluekokouksen jäsenvaalin päätös valita Jussi Halla-aho puheenjohtajaksi oli laillinen, niin puolueen sääntöjen kuin yhdistyslainkin mukainen.

Soinin loikkarit eivät kuitenkaan kunnioittaneet laillista päätöstä, vaan päättivät toimia itsevaltaisesti säilyttääkseen ministerinpestinsä. Soinin ministereistä Sampo Terho ja Jussi Niinistö olivat jopa itse ehdolla vaaleissa puoluekokouksessa, mutta hävittyään eivät siis aikoneetkaan kunnioittaa vaalin tulosta.

Eduskunnan käytäväkeskusteluissa puhuttiin, että Soinin loikkarien alkuperäinen suunnitelma oli pitää kaikki rahat (puoluetuet) valtaamalla Perussuomalaiset-puolue sisältäpäin ja potkia Halla-aho ulos puolueesta. Tämä juoni kuitenkin epäonnistui, koska perussuomalaisten puoluehallituksen jäsenet eivät lähteneet seteliselkärankaisten kelkkaan. Tästä suunnitelmasta on hyvänä näyttönä esimerkiksi se, etteivät Soinin loikkarit eronneet puolueesta oma-aloitteisesti, vaan heidät piti erottaa.

Perustuslaki sanoo, että ministerien tulee olla rehellisiä.

Jos Soinin loikkariministerien menettely ilmentää kokoomuksen hehkuttamaa ministerien lakien kunnioitusta ja rehellisyyttä, niin ei voi muuta todeta kuin että onpa Suomessa orpo oikeusvaltioperiaate.

Ville Tavio
kansanedustaja, eduskuntaryhmän 1. vpj. (ps.)

3 KOMMENTIT

 1. Tämän täysin laittoman ns. ”leopardihattu”-hallituksen ei edes uskota kestävän syksyä pidemmälle, mutta sekin riittää liittovaltiolaisille. Enempää aikaa ei tarvita.
  Viimeaikoina aivan selkeä ja EU:n johdosta tullut viesti on, että jonain päivänä ja jopa syksyllä heräämme Liittovaltiossa. Tämä ei ole edes enää edes mikään salaisuus.
  Liittovaltiosta puhutaan nyt jo täysin avoimesti, ja sen sanotaan olevan ainoa keino pelastaa EU:n varmalta romahdukselta … hajoamiselta. Nyt on federalisteillla jo kiire, sillä ”brexit”-ilmiön pelätään leviävän muuallekin EU-Eurooppaan.

  Ymmärrättekö nyt miksi EU:sta irtaantumista kannattavat Ps-puoluelaiset piti saada oppositioon? Rasismikortilla lyöminen oli vain tekosyy … ”peitemantteli” liittovaltiomyyräntyön pettelemiseksi, salaamiseksi Suomen kansalta.

  Jäljelle jääneitä, isänmaalle ja Suomen kansalle uskollisia ja lojaaleja Ps-puoluelaisia panetellaan ja haukutaan jatkuvasti ”uuvattien” rintamalta rasisteiksi ja antisemiteiksi, ja heiltä yritettiin toden teolla anastaa puolueen tukisäätiö ja sen varat varat ja jopa koko puoluekin ja sitä myöten myös toimitilat. Tämä kupru, anastus epäonnistui täysin, koska ”uuvakti”, Soinin käsikassarat ja Soini itse eivä osanneet odottaa, että heidän valheihiinsa eivät kaikki Ps-puolueen kansanedustajat uskoisi.

  • Juuri näin se menee. Elämme suomen itsenäisyyden kannalta ratkaisevia aikoja -nyt on saatava aikaiseksi kunnon vastarinta tälle turmioon johtavalle kehitykselle. KAIKKI merkit viittaavat että edessä on todella vaikeat ajat -Suomea ei enää milläänmuotoa voi kutsua demokraattiseksi saati oikeusvaltioksi, maata johtaa tällähetkellä joukko rikollisia joille perustuslakikin on pelkkä vitsi.

 2. Hyvä kirjotus Taviolta..kyllä siellä hallituksessa nämä rehellisyys ja lainkuuliaisuus,lainmukaisuus ja kunnioitus lakia kohtaan on ollut kadoksissa kokonaan…Orpona olisin hyvin hiljaa siitä asiasta….Anne Margareeta Lindelliltä myös hyvä kommentti…..tähänhän he tähtäävät,tämä on se syy……

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.