Puolustusvoimat lahjoittaa MPK:lle 400 modifioitua rynnäkkökivääriä

Puolustusministeriö on valtuuttanut Puolustusvoimat lahjoittamaan Maanpuolustuskoulutusyhdistykselle (MPK) 400 kappaletta itselataaviksi kertatuliaseiksi muunnettua 7.62 RK 62 -rynnäkkökivääriä varusteineen.

Aseet luovutetaan veloituksetta. Yhden rynnäkkökiväärin jäännösarvo on 800 euroa, jolloin lahjoitettavan materiaalin kokonaisarvo on 320 000 euroa. MPK maksaa modifioinnista syntyvät kustannukset. Edellytyksenä aseiden luovuttamiselle on Poliisihallituksen hyväksyntä hallussapitoluvan ja säilytyksen osalta.

Aseiden luovuttaminen MPK:lle mahdollistaa reserviläisten ampumataidon harjoittelun mahdollisimman samankaltaisilla aseilla kuin Puolustusvoimilla. MPK on Puolustusvoimien strateginen kumppani, joka kouluttaa kansalaisia selviytymään paremmin arjen vaaratilanteissa ja poikkeusoloissa. MPK toimii koulutusorganisaationa vapaaehtoisen maanpuolustuksen kentällä.

Lähde: Valtioneuvosto

One thought on “Puolustusvoimat lahjoittaa MPK:lle 400 modifioitua rynnäkkökivääriä

  • 22.6.2017 at 13:42
    Permalink

    Mitä tämä auttaa ,kun rajat on auki ,terroristeja lappaa täysihoitoon,viides kolonna mädättää kansallisvaltiota ja supo(polpo) seuraa jihadisteja ja lampaat määkii nurkkapöydissä. Hohohhoijaa onneksi on juhannus ja paljon viinaa . HYVÄÄ JUSSIA KANTASUOMALAISILLE. Valkoinen hetero kiittää ja korkkaa seuraavan pullon.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.