Ulkomaalaiset rikolliset riesana Hämeessä – Poliisi varoittaa asuntomurtojen vaarasta juhannuksena

0

Hämeessä on jokakesäiseen tapaan tehty havaintoja sellaisten ammattimaisten rikollisten aktivoitumisesta, jotka saapuvat Suomeen rikoksia tehdäkseen ja poistuvat maasta pian sen jälkeen.

Kanta-Hämeessä on tehty Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä asuntomurtoja, joita epäillään rajan yli tulleiden rikollisten tekemiksi. Kodeista on viety rannekelloja, koruja sekä käteistä rahaa. Vastaavia omakotimurtoja on ollut Päijät-Hämeessä touko–kesäkuussa kaksi.

Lahden keskustassa on ilmennyt aggressiivista kerjäämistä. Lisäksi poliisi on ottanut kiinni kuuden henkilön ryhmän, joka oli kerjäämisen ohella pyrkinyt vahvasti päihtyneiden suomalaisten seuraan anastaakseen näiden taskuista omaisuutta. Kaksi henkilöä on otettu kiinni epäiltyinä pullopanteilla huijaamisesta. Lammilla ulkomaalainen mies oli pysäyttänyt henkilöauton viittilöimällä avuntarpeesta, minkä jälkeen hän oli tunkeutunut autoon ja vaatinut kuljettajalta rahaa.

Poliisi varoittaa etenkin asuntomurtojen vaarasta nyt, kun talot tyhjentyvät asukkaiden lähtiessä juhannuksen ja kesälomien viettoon. Asunto kannattaa pitää asutun näköisenä ja sopia esimerkiksi naapurin kanssa nurmikon leikkuusta ja postilaatikon tyhjentämisestä.

Monia murtoja on edeltänyt jonkinlainen asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu, joten poliisille kannattaa ilmoittaa asuinalueilla liikkuvista epäilyttävistä kulkijoista tai ajoneuvoista. Samoin muista normaalista poikkeavista tapahtumista kannattaa ilmoittaa. Joitakin murtoja ennen oveen on jätetty nojaamaan harja tai ovenrakoon työnnetty tulitikkuja sen selvittämiseksi, ovatko asukkaat kotosalla.

Tiellä liikkuessa on hyvä muistaa, että vaikka suurin osa avuntarvitsijoista on oikealla asialla, tilanteissa on syytä pysyä valppaana ja pohtia, onko pysähtyminen turvallista.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.