Poliisilla kiireinen juhannus: hukkumisia, tuhopolttoja, ampuma-ase rikoksia

0

 

Hukkuneita

Kaksi järvelle kalaan lähtenyttä miestä kuoli Valtimolla Pohjois-Karjalassa. Onnettomuudessa kuoli 60-vuotias nurmeslainen ja 67-vuotias valtimolainen mies.

Iissä Pohjois-Pohjanmaalla keski-ikäinen paikkakuntalainen mies hukkui puolen päivän aikaan Iijokeen.

Eilen hukkui noin 30-vuotias nainen Kärsäjärveen Pyhtäällä Kymenlaaksossa ja 60-vuotias mies Puumalassa Etelä-Savossa.

Hukkumiskuolemien lisäksi Pirkkalasta löytyi juhannusaattona ojan reunalta kuolleena parikymppinen mies.

Helsingissä Tapahtui erikoinen pidätys, missä poliisi takavarikoi pidätetyltä ison viidakkoveitsen. Veitsi näkyy videossa poliisin kädessä. Pidätysvideon julkisti mm  MV-Lehti.

Espoo Hätäkeskukseen tuli ilmoituksia perjantaina aamuseitsemän aikaan, joiden mukaan Espoon Matinkylässä osoitteissa Vilpunkatu 2 sekä Elsankuja 1 pysäköintipaikoilla oli palavia autoja. Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliisin partioita. Palot saatiin sammutettua ja yhteensä ainakin viisi autoa kärsi palovaurioita. Alustavien tutkimusten perusteella paloja epäillään tahallaan sytytetyiksi. Tapahtumia tutkitaan Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella vahingontekorikoksina.

Turun Runosmäessä paloi roskiskatos lauantai iltana, syttymissyy ei ole tiedossa.

Muita tapauksia:

  1. Poliisi epäilee, että puolen yön aikoihin Tampereella on ensin ammuskeltu Haukiluomassa baarin edustalla ja parikymmentä minuuttia myöhemmin samaan porukkaan kuuluneet ovat tapelleet Lielahdessa. Paikalla on ollut noin 30 hengen seurue ja riidan seurauksena tilanne on ajautunut ampumiseen. Paikalta on löytynyt runsaasti verta. Poliisi ei kommentoi tapahtunutta.
  2. Lappeenrannan Tirilän K-Marketin kassa ryöstettiin teräaseella uhkaamalla juhannusaattona klo 12.45. Tekijä sai teossa jonkin verran käteistä rahaa. Kukaan ei loukkaantunut rikoksen yhteydessä.
  3. Kajaanissa Lohtajan kaupunginosassa nuorehkojen miesten ilta riistäytyi tappeluksi juhannusaattona ennen puolta yötä. Yhtä miestä lyötiin teräaseella ja poliisi epäilee, että miestä olisi pahoinpidelty muutenkin.
  4. Paltamossa Kainuussa mies riehui asunnossa juhannusaattoiltana, ja hänen myös epäillään ampuneen pihan grillikatoksessa luvattomalla haulikolla. Mies myös heilui käynnissä olevan moottorisahan kanssa.
  5. Poliisipartio mittasi Kuninkaanportissa Mäntsälän suunnasta lähestyvälle henkilöautolle 173 km/h, alueella, jossa suurin sallittu ajonopeus on 80 km/h. Auto saatiin pysäytettyä Kuninkaantielle, jossa auton kuljettaja puhalsi alkometriin liki promillen lukemat. Autossa oli neljä matkustajaa, joista osa alaikäisiä. Kuljettaja vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka jälkeen kiinniotettuna poliisivankilaan.
  6. Saimaalla kahdeksanhenkinen veneseurue kahdella veneellä sai kaadettua hinauksessa olevan veneen ja osa porukasta joutui vedenvaraan. Veteen tippuneet saatiin nostettua toiseen veneeseen, mikä hajotessaan jäi tuuliajolle. Hälyytyskeskukseen soitettuaan veneilijät kertoivat olinpaikakseen 30 km heittäneen sijainnin joka hankaloitti pelastustöitä. Lopulta kahdeksikko löytyi kuitenkin kunnossa saarelta.
  7. Vinkkinä tulleen tiedon mukaan Järvenpäässä olisi James Dean baarin edessä ammuttu aseella. Kyseessä oli vinkin mukaan mustalaisten välienselvittely. Tietoon ei ole saatu viranomais vahvistusta.
  8. Rattijuoppoja kokomaassa jäi poliisin haaviin noin 160 kappaletta.