Snapchat uudistuu – näyttää käyttäjänsä sijainnin metrien tarkkuudella

Snapchat – sovellus uudistui. Tämän myötä se ottaa käyttäjänsä sijaintitiedoista entistä enemmän irti, kun aikaisemmin se käytti sijaintitietoja ainoastaan markkinointiin tai sisällön suositteluun.

Uusi snapchat-päivitys jakaa käyttäjiensä sijainnit toisille käyttäjille. Sovellus lupaa, että uudella ”Snap Map” -toiminnolla voi jäljittää muut käyttäjät jopa kadunnimen tarkkuudella. Todellisuudessa ominaisuus näyttää toimivan kuitenkin paljon täsmällisemmin, näyttäen käyttäjänsä sijainnin jopa metrin tarkkuudella.

Ihmisiä kehoitetaankin laittamaan sijainninjako pois päältä, sillä myös tuntemattomat ihmiset voivat seurata muita käyttäjiä sovelluksen kautta. Iso osa snapchatin käyttäjistä onkin nuoria ja lapsia, joten turvallisuusriski näiden käyttäjien osalta on olemassa. He eivät välttämättä ymmärrä yksityisyytensä päälle ja antavat ei-toivottujenkin ihmisten seurata ”snäppäilyään”.

Aina, kun käyttäjä käyttää sovellusta, se päivittää sijainnin. Jopa silloin, kun käyttäjä ei itse tee päivityksiä vaan seuraa muita. Uuden ominaisuuden kautta näkee myös ajan, jolloin käyttäjä on ollut aktiivisena.

Käyttäjä kuitenkin saa itse valita, jakaako sijaintinsa kaikille käyttäjille, kavereille vai vaan itselleen. Uusi sovellus myös käy käyttäjänsä kanssa läpi, miten sijainnin jakaminen toimii.

Asiasta uutisoi: IL