Nainen huusi kovaa lentokoneessa – Pakkopalautus keskeytettiin

0

Eilen Helsinki-Vantaan lentoasemalla keskeytettiin maastapoistamistehtävä. Paikalle oli myös järjestetty mielenilmaus. 

Poliisi kertoo, että eilen jouduttiin keskeyttämään maastapoistamistehtävä. Samaan aikaan lentoasemalla oli illalla mielenilmaus, johon osallistui noin 50 henkilöä. Aktivisti Harri Simolinin mukaan Stop deportations -järjestö järjesti mielenilmauksen. Hän kertoi myös, että:

”Kyseessä on 24-vuotiaan irakilaistytön pakkopalautus. Hänet pyydettiin sunnuntaina Raision poliisiasemalle. Sitten hänet otettiin kiinni ja ilmoitettiin, että hänet karkotetaan seuraavana päivänä.”

Outi Poppin mukaan, kuka toimi mielenilmauksen tiedottajana palautus keskeytettiin ja hän sanoi:

”Hän oli huutanut niin kovaa koneessa. Hän sanoi, että pelkäsi niin hirveästi palautusta ja kuolemaa, että alkoi huutaa koneessa.”

Popp oli puhunut irakilaisnaisen kanssa maanantai-iltana tulkin välityksellä tilanteesta ja lentokoneessa oli ollut myös yksi matkustaja, joka oli vastustanut pakkopalautusta ja pyytänyt kapteenia paikalle.

”Kapteeni ei tullut paikalle, mutta kun huuto jatkui tarpeeksi kauan, tuli joku poliisiviranomainen, joka keskeytti palautuksen.”

Poliisi ei kommentoi tapauksen yksityiskohtia

Lounais-Suomen poliisin komisario Joonas Tikka vahvistaa, että käännytystehtävä oli keskeytetty.

”Poliisilla on ollut maastapoistamistehtävä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tehtävä on keskeytynyt ja henkilöä ei ole poistettu maasta. Lento on lähtenyt ilman poliisia ja ilman maasta poistettavaa henkilöä eteenpäin.”

Komisario Tikka huomauttaa, että ei voi kommentoida yksityiskohtia, koska kansainväliseen suojeluun liittyvät tehtävät ovat salassa pidettäviä.

”Hänen sanansa on laki siinä kohtaa. Jos koneessa on mukana satoja maksaneita matkustajia, niin päällikkö voi päättää, että muita matkustajia häiritsevä käytös ei jatku ja silloin koneesta joudutaan poistumaan. Tämä siis ihan yleisellä tasolla.”

Outi Poppin mukaan kahden päivän kuluttua yritetään irakilaisnainen käännyttää uudelleen.

Asiasta uutisoi: Yle

http://www.nykysuomi.com/index.php/forums/forum/tuoreimmat-uutiset/