Suomi on kutsuttu mukaan Naton maavoimien ampumatarvikkeiden hankintayhteistyön tehostamiseksi perustettavaan työryhmään

Puolustusministeri Jussi Niinistö allekirjoitti Naton päämajassa 29.6. Naton puolustusministerikokouksen yhteydessä aiejulistuksen, jonka myötä Suomi voi liittyä maavoimien ampumatarvikkeiden hankinta- ja hankeyhteistyön tehostamiseksi perustettavaan Naton työryhmään. Suomi ja Ruotsi on ainoina Naton ulkopuolisina maina kutsuttu mukaan työryhmään edistyneen kumppanuuden ohjelman perusteella (Enhanced Opportunities Partnership, EOP). Ruotsi arvioi osallistumistaan työryhmän työhön.

Mukaan työryhmään on menossa 12 Nato-maata. Työryhmään osallistuminen tukee puolustusvoimien työtä ja mahdollistaisi halvemmat ampumatarvikkeiden yksikkökustannukset jos ammukset hankintaan yhdessä. Lisäksi työryhmään osallistuminen avaa pääsyn maavoimien ampumatarvikkeiden käyttäjäyhteistyöhön. Työryhmässä on myös tarkoitus tutkia mahdollisuutta varastoida ampumatarvikkeita yhdessä. Osallistuminen tähän työhön tukee osaltaan sotilaallista huoltovarmuutta.

Lähde: Valtiovarainministeriö