Marjaana Toiviaisen tekemä rikosilmoitus poliisien fb-ryhmästä katsottiin aiheettomaksi – syy: kommentit olivat tarkoitettu suljetulle ryhmälle

Pastori Marjaana Toiviaista on arvosteltu kovin sanakääntein poliisien suljetussa Facebook-ryhmässä. Toiviainen teki asiasta rikosilmoituksen viime keväänä.

Toiviainen teki ryhmän kommentteihin perustuen rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta, sillä hänen mielestään ryhmässä kirjoitettiin hänestä pilkkaavasti. Rikosilmoitus siirrettiin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tutkintaan, mutta tutkinta lopetettiin esiselvityksen jälkeen.

Syynä tutkinnan lopettamiselle oli, että poliisien Facebook-ryhmän kommentteja ei ollut tarkoitettu julkiseksi. Vaikka esitetyt kommentit Toiviaisesta katsottiin erittäin voimakkaiksi ei tutkinnanjohtaja Laura Sairasen mielestä kyseessä ollut kuitenkaan rikos, sillä viestit oli suunnattu vain suljetun ryhmän jäsenille

 

Noin 2800 jäsentä olevaan ryhmään kuuluu muun muassa poliiseja, eläkkeelle jääneitä poliiseja, kansanedustajia ja henkilöitä, jotka toimivat turvallisuusalalla.

Asiasta uutisoi: Savon Sanomat