Suomi Ensin -aktiiveja vastaan tehdään perättömiä rikosilmoituksia – ”Yksikään rikosilmoitus ei ole johtanut syytteeseen” (Video)

0
Mainos

Suomi Ensin -aktiivi Kalle Mehtonen kertoo Nykysuomen haastattelussa saaneensa seitsemän tai kahdeksan rikosilmoitusta eri asioista. Yksikään rikosilmoitus ei ole johtanut syytteeseen ja tutkinta on Mehtosen mukaan lopetettu kaikista ilmoituksista, tai ei niistä ole kuulunut mitään.

Mehtonen nostaa haastattelussa esille juhannusviikonlopun tapahtumat, jonka perusteella Suomi Ensin leiri ”purettiin” poliisin toimesta. Rikosilmoitus oli tehty kuristamisesta ja väkivaltaisesta käytöksestä. Mehtonen kiisti kuristamisen ja kaiken väkivallan poliisille alusta asti. Lehdistö uutisoi näyttävästi väkivaltaisesta käytöksestä ja perusteli artikkelinsa tekaistuun rikosilmoitukseen nojaten. Tämänkin ilmoituksen tutkinta on jo lopetettu.

Haastattelussa Mehtonen nostaa esiin tyytymättömyytensä lehdistön ja poliisin toimintaan.

Suomi Ensin leiri poistettiin Rautatientorilta Helsingin poliisin, ylikomisario Jari Taposen määräyksellä. Taponen perusteli leirin purkupäätöstä juhannusviikonloppuna tulleilla rikosilmoituksilla, jotka sittemmin todettiin poliisin toimesta aiheettomiksi.

Mehtonen myös ihmettelee, miksi Helsingin poliisi ei ole oikaissut antamaansa lausuntoa lehdistölle perättömästä rikosilmoituksesta. Mehtoselle on kerrottu toimittajan toimesta, että Jari Taponen on antanut rikosilmoituksesta lausunnon, mitä ei vielä ollut edes tutkittu. Rautatientorilla on useita videokameroita, mistä mielenosoitusleirejä valvottiin vuorokauden ympäri. Ilmeisesti juuri videotallenteista on selvinnyt ettei mitään väkivallantekoa ole tapahtunut juhannusviikonloppuna.

Kalle Mehtosen  haastattelu:

 

 

Mainos