Malmön ampumiset tammikuu 2017 – 16.07.2017

Expressen teki yhteenvedon henkirikoksista ja ammuskeluista Malmöössä tämän vuoden aikana.

Tiistai 3 tammikuuta, Kattarpsvägen:

• 18-vuotias nainen löytyi ammuttuna ulkoa. Neljä miestä pidätettiin, kolmea epäiltiin murhayrityksestä. Muutaman päivän kuluttua poliisi toteaa, että ehkä se olikin harhaluoti.

Tiistai 3 tammikuuta, Docentgatan:

• Poliisi löytää uhrin makaamasta kadulla, pyörätieltä Docentgatanin ja Hermodsdalsskolanin välillä. Uhri, mies, kuoli vammoihinsa. Yksi mieshenkilö pidätettin mutta vapautettiin myöhemmin. Ilmeisesti sama mies pidätettiin uudelleen toukokuussa, epäiltynä murhasta.

Tiistai 3 tammikuuta, Daffodil Way: 

• Ammutaan ikkunan läpi asuntoon. Ei loukkaantuneita,  kolme ihmistä asunnossa. Ketään ei pidätetty.

Keskiviikko 4 tammikuuta, Lindängen Centre:

• Kuljettajaa ammuttiin bussin seisoessa pysäkillä.  Kukaan ei loukkaantunut eikä ketään ole pidätetty .  Ammunnan motiivi on tuntematon.

Perjantai 6 tammikuuta, Persborg:

• Poliisille ilmoitetaan, että asunnossa on ammuttu. Ilmoittaja oli saanut kaksi luotia kehoonsa. Poliisi on kuulustellut kahta, mutta heidät on sittemmin vapautettu. Kertään ei ole pidätettyinä.

Maanantai 9 tammikuuta, Fosie:

• Poliisi sai ilmoituksen ammunnasta, huvilan läheisyydestä löytyy hylsyjä. Tapahtumaa tutkitaan murhayrityksenä. Paikalla oli useita ihmisiä. Ketään ei ole pidätetty.

Torstai 12 tammikuuta, Rosengård:

• 16-vuotiasta Ahmed Obaidia ammutaan bussipysäkillä Rosengårdissa. Uhri menehtyy paikalle. Motiivi ammuntaan on tuntematon. Poliisi pidättää kaksi  epäiltyä, mutta heinäkuussa 2017 ketään ei ole vielä tuomittu.

Lauantai 22 tammikuuta, Lindängen:

• 18-vuotias mies ammuttiin supermarketin parkkipaikalla Munkhättegatanilla. Mies loukkaantui vakavasti, mutta selviää – luultavasti siksi, että hänellä oli yllään luodinkestävät liivit. Ketään ei ole pidätetty.

Keskiviikko 25 tammikuuta, Nydalan:

• 20-vuotiasta miestä ammutaan Nydalan aukiolla puoliltapäivin. Uhri sairaalaan. Ketään ei ole pidätetty ampumisesta.

Sunnuntai 29 tammikuuta, Kristianstadsgatan, Malmö:

• 44-vuotias mies on löydetty kuoliaaksi puukotettuna sisäpihalla Kristianstadsgatanilla Malmössa. Poliisi kuulusteli neljää ihmistä. Tapausta tutkitaan murhana. Uhrilla on poliisin mukaan rikostausta. 33-vuotias pidätettiin myöhemmin epäiltynä murhasta.

Keskiviikko 1 helmikuuta,  Malmö:

• Poliisi kutsuttiin ensiapupoliklinikalle Malmössa,  kun 16 vuotiasta poikaa oli ammuttu jalkaan. Uhri oli tullut itse sairaalaan, mutta ei ole halunnut tehdä yhteistyötä poliisin kanssa.

Lauantai 4 helmikuuta,  Eriksfältsgatan:

• Ryhmää nuoria miehiä ammutaan snackbaarissa. Poliisi löytää useita hylsyjä ja tyhjentää paikan. Todistajat, jotka olivat nähneet tapahtuman, kieltäytyvät yhteistyöstä poliisin kanssa. Ketään ei pidätetä.

Keskiviikko 8 helmikuuta,  Pildammsparken:

• Talonmiestä ammutaan lähellä Pildammsparken keskiviikkoyönä. 15-vuotias epäilty rikoksentekijä on pidätetty ja vangittu. Tietojen mukaan tulisi 15-vuotias, joka oli maaliskuussa edelleen vangittuna, on halunnut varastaa talonmiespalvelun kulkulupakortin vahtimestarista.

Sunnuntai 12 helmikuuta, Möllevångstorget:

• 23-vuotiasta miestä ammuttiin  suosittu thaimaalaisen ravintola Möllevångstorgetin ulkopuolella. Häntä oli ammuttu useita kertoja päähän. Uhri menehtyi sairaalassa.

Torstai 2 maaliskuuta, Gullvik, Fosie:

60-vuotiasta miestä oli ammuttu kotinsa vieressä. Uhri kävi näyttämässä vammojaan sairaalassa. Ketään ei pidätetty.

Lauantai 4 maaliskuuta, Kronetorpsgatan:

23-vuotias mies löydettiin ammuttuna autoon. 22-vuotiasta mies ammuttiin asunnossa lähellä Segevång gatania. Molemmat vietiin sairaalaan ambulanssilla, toinen mies kuolee vammoihinsa. Poliisi tutkii tapausta murhana ja murhan yrityksenä. Toukokuussa pidätettiin kaksi epäiltyä.

Sunnuntai, 6 maaliskuuta, Kroksbäck:

• Kaksi luotia ammuttiin asunnossa, kukaan ei ole loukkaantunut, mutta asunnossa oli kirjoilla useita henkilöitä. Poliisi tutkii tapausta edelleen.

Lauantai 11 maaliskuuta, Fosie:

• 25-vuotias mies löytyi vakavasti loukkaantuneena portaikosta Etelä Malmössä. Ketään  ei ole pidätetty – ja poliisi epäilee miestä ammutun eri paikassa kuin mistä hänet oli löydetty.

Maanantai 13 maaliskuuta, ​​Ystadvägen:

• 25-vuotias mies löytyi ammuttuna ravintolan ulkopuolella Malmössä. Uhri vietiin sairaalaan, poliisi etsi syyllisiä helikopterilla.  Mies sai vakavia vammoja, mutta selvisi – ketään ei ole pidätetty.

Keskiviikko 29 maaliskuuta, Linderborgin alue:

• Autoa ammuttiin, yksi mies haavoittui. Kaksi epäiltyä pidätettiin myöhemmin. Uhri selviytyi suojaliivin ansiosta.

Torstai 30 maaliskuuta, Folksångsgatan:

Rivitalo ovea ammuttiin eteläisessä Malmössä, mutta kukaan ei loukkaantunut. Tapausta tutkitaan murhan yrityksestä.

Torstai 30 maaliskuuta, Ramel väg:

23-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi Ramelsvägella  Rosengårdissa. 23-vuotias tuli sairaalaan omalla autolla – mutta julistettiin kuolleeksi hieman ennen puoli kahdeksan. Seitsemän miestä pidätettiin,  ja kolme pidätettiin myöhemmin. Yhdellä heistä oli yhteyksiä  16-vuotiaan Ahmed Obaidin murhaan.

Sunnuntai 16 huhtikuuta t. Pääsiäisenä, Liljegatan / Snödroppsgatan:

Kahdelta yöllä sunnuntaina useita laukauksia Liljegatanin / Snödroppsgatanin alueella Malmössä. 

Perjantai 28 huhtikuuta, Holma:

Epäily sieppauksesta Malmössä. Poliisi pidätti yhden, epäiltiin yrityksestä kaatapa nuori nainen.

Torstai 11 toukokuuta, Fosievägen:

Todistaja kuuli 8-10 laukausta, ja poliisi on pidätti useita ihmisiä. Seitsemän epäiltyä otettiin kiinni. Ammunnan keskellä oli leikkiviä lapsia.

Perjantai 12 toukokuuta, Sörbäcksgatan:

Ampumisia Sörbäcksgatanilla, autoa vaurioitettu.

Sunnuntai 28 toukokuuta, Möllevångstorget:

45 vuotias mies puukotettiin kuoliaaksi Möllevångstorgetilla Malmössä sunnuntai-iltana. Vuonna 1975 syntynyt mies pidätettiin kesäkuun 22:nä murhasta.

Lauantai 10 kesäkuuta, Lantmannagatan:

Mies ammutaan Malmön keskustassa lauantai-iltana.  Poliisi tuo paikalle helikopterin, ja epäilty, syntynyt v.1985, otetaan kiinni. Uhri, 30v., menehtyy sairaalassa.

Perjantai 23 kesäkuuta, Ramel tie:

Asuntoon ammutaan Rosengårdissa  juhannuksena. Ainakin yksi luoti meni ikkunan läpi, ei loukkaantuneita. Talossa asuu Sydsvenskan mukaan nainen, joka on todistajana aikaisemmassa murhatapauksessa. Ketään ei kuitenkaan pidätetty.

Tiistai 27 kesäkuuta, Ramel tie:

Sama talo, jossa ammuttiin juhannusaattona, tulituksen kohteena uudelleen. 

Sunnuntai 2 heinäkuuta, Hyacintgatan:

Kolmea ihmistä ammuttu. Ketään eri pidätetty.

Perjantai 7 heinäkuuta, Dickson Road, Rosengårdin keskus:

Mies ammuttiin keskellä päivää, kello 14:30 perjantaina. Ammunta tapahtui ostoskeskuksessa Rosengårdissa.

Tiistai 11 heinäkuuta, Bergsgatan:

Poliisin tullessa paikalta löytyy hylsyjä, ei tekijöitä eikä uhreja.

Perjantai 14 heinäkuuta, Bennets väg:

Kerrostalon asuntojen ikkunoihin ammutaan useita laukauksia.

Perjantai 14 heinäkuuta, Holma Square ja Hards väg:

Mies ammuttu Holman aukiolla Malmössa. Kuusi poliisiautoa paikalle, ja uhri vietiin sairaalaan. Muutamaa tuntia myöhemmin tuli uusi hälytys toisesta ammunta-tapauksesta Rosengårdissa.

Lauantai 15 heinäkuuta, Rosengård:

Poliisi sai ilmoituksen aseistetusta henkilöstä mopedilla. Expressen.

Sunnuntai 16.07, Malmö:

Jonkinlaisessa kokoontumistilassa perborgstorgetilla ammuttiin, yksi loukkaantui. poliisilla ei ole kiinniotettuja. Skånska Dagbladet. Tapaus olikin aseellinen ryöstö. Expressen 16.07.2017.

 

Listan laati Expressen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.