Epäily: Kokoomuksen ex-piirijohtaja esiintyi internetissä puolisonaan levittäen salaisia tietoja – Lehtolapsi puolueaktiivin kanssa

Iltalehden saamien tietojen mukaan identiteettivarkausepäily liittyy tekaistuun Facebook-profiiliin, jota epäilty käytti esiintyessään puolisonaan.

Pitkään jatkuneista väärinkäytöksistä epäiltyä kokoomuksen ex-piirijohtajaa epäillään myös identiteettivarkaudesta, petoksesta ja salassapitorikoksesta, Helsingin poliisista vahvistetaan Iltalehdelle. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2012-2016.

Identiteettivarkausepäily liittyy tekaistuun Facebook-profiiliin, jota ex-piirijohtaja käytti esiintyessään puolisonaan. Tekaistun profiilin kautta ex-piirijohtaja levitti puolisostaan salassa pidettäviä tietoja.

Petosepäily koskee lasta, jonka ex-piirijohtaja sai erään kokoomusaktiivin kanssa. Asia paljastui epäillyn puolisolle vasta puolitoista vuotta myöhemmin, kun ex-piirijohtaja oli kertonut puolisolleen, että lapsi on hänen.

Puoliso haki isyyden kumoamista, mutta käräjäoikeus hylkäsi kanteen, koska hakemus oli jätetty liian myöhään. Isyyden kumoamista on haettava kaksi vuotta lapsen syntymästä, ja tässä tapauksessa raja ylittyi vajaalla kahdella kuukaudella.

Petosepäily liittyy Iltalehden tietojen mukaan ex-piirijohtajan käräjäoikeudelle antamiin tietoihin. Epäilty  entinen piirijohtaja ja hänen puolisonsa ovat sittemmin eronneet.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vapaavuori suositteli korkeaan kunnanvirkaan

Aiemmin uutisoidut ex-piirijohtajaan kohdistuvat väärinkäytösepäilyt eivät vielä ole poliisin tutkittavina. Iltalehden saamien tietojen mukaan piirin hallitus käy läpi kirjanpitoaan ja kokoaa todistusaineistoa ex-piirijohtajaa vastaan.Beauty and the Beast movie download

Epäilty entinen piirijohtaja toimii tällä hetkellä erään kunnanviraston johdossa päällikkötason tehtävässä. Hänet valittiin huhtikuussa virkaan 51 hakijan joukosta. Ex-piirijohtajan suosittelijana toimi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok).

Iltalehti tavoitti epäillyn uuden työnantajan sunnuntaina. Aikaisemmin uutisoidut väärinkäytösepäilyt olivat kunnanviraston johdon tiedossa, mutta identiteettivarkaus-, petos- ja salassapitorikosepäilyt eivät olleet heitä vielä tavoittaneet.

– Tämä on minulle ihan uusi asia. Kuulen tästä ensimmäistä kertaa, kansliapäällikkö kertoo.

Kansliapäällikön mukaan koeajalla olevan ex-piirijohtajan työpanoksessa ei ole ollut moitittavaa. Rikos- tai väärinkäytösepäilyistä ei kansliapäällikön mukaan ollut rekrytointiprosessin aikana mitään puhetta.

– Täytyy ensiksi selvittää nämä epäilyt. Kysymyshän on luottamuksesta. Onko henkilön historiassa jotain sellaista, mikä heikentää sitä luottamusta, kansliapäällikkö kommentoi.

Ex-piirijohtaja irtisanoutui kokoomuksesta huhtikuussa. Iltalehden tietojen perusteella kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja puoluesihteeri Janne Pesonen olivat tietoisia ex-piirijohtajaan kohdistuvista väärinkäytösepäilyistä.

Lähde: IL

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.