Fortum laskuttanut sähköautoilijoilta kuusinkertaista hintaa Espoossa marraskuusta 2015 lähtien

1

Iltalehti huomasi virheellisen laskutuksen sähköauton koeajon yhteydessä. Oikean 0,04€/min. sijaan on laskutettu 0,25€/min. Vika on koskenut ainoastaan Espoon Nihtisillan latausasemaa, ja Fortum ilmoitti korvaavansa virheelliset laskutukset asiakkaille.

Espoon Nihtisillan ABC-liikennemyymälän yhteydessä sijaitseva Fortumin operoima sähköautojen pikalatauspiste on veloittanut latauksesta peräti kuusinkertaista hintaa. Latauspisteellä on mahdollista ladata autoa kolmella eri lataustavalla, joista kuitenkin ainoastaan type2-lataus on laskuttanut virheellistä hintaa.

Latauksen oikean hinnan pitäisi olla 0,04 euroa minuutilta, mutta järjestelmä on laskuttanut asiakkailta 0,25 euroa minuutilta. Ero on täten kuusinkertainen. Iltalehti huomasi virheellisen hinnoittelun 15.7. sähköauton koeajon yhteydessä. Koeajoauton 29 minuutin latauksen olisi pitänyt maksaa 1,16 euroa, mutta lopullinen laskutus näytti 7,30 euron summaa.

Fortum kertoo, että vika on jatkunut aseman asentamisesta eli marraskuusta 2015 alkaen. Vika on koskenut vain Espoon Nihtisillan pikalatauspistettä. Yhteensä Fortumin Charge&Drive-latausasemia on Suomessa sata kappaletta, joista 34 on pikalatureita.

– Virheellinen veloitus koskee noin kahtakymmentä asiakasta. Olemme heihin yhteydessä ja hyvitämme virheelliset veloitukset, Mari Kalmari Fortumin viestinnästä informoi.

Asiakkaat voivat olla Fortumiin myös suoraan yhteydessä. Yhteydenotot pyydetään asiakaspalvelunumeroon 0800 199 055 tai sähköpostitse osoitteeseen chargedrive.fi@fortum.com

Virheellinen hinnoittelu on korjattu tänään aamulla.

Lähde: IL

1 KOMMENTTI

  1. Laskin juuri että sähköautoa ladattaessa jää lataajalle 3c/kWh katetta. Mikä 12c/kWh hintaan nähden on 25%. Samaa luokkaa nestemäisten polttoaineiden katteiden kanssa.

    Mutta se mikä aina ihmetyttää on se että kun verrataan bensa-auton kulutusta sähköauton kulutukseen niin käytetty energiamäärä ei ole lainkaan sama Jos 100km ajomatkalla lasketaan että bensa-auto kuluttaa 7.6 litraa ja saman matkan taivaltamiseen sähköauto käyttää 15kWh, niin jossain on mätää. Jos samankokoisella sähköautolla nopeus on 100km/h niin energiaa kuluu todella paljon enemmän kuin 15kW. Ollaan lähellä 40kW kulutusta. Ja kun otetaan huomioon kesällä ilmastoinnin kuluttama teho, talvella sisälämmityksen tarvitsema teho (6-12kW) sekä valojen jne. tarvitsema teho niin hyvin äkkiä ollaan tilanteessa jossa sähköautolla ajaminen on ympäristörikos.

    Viimeistään siinä vaiheessa kun akut pitää vaihtaa. Teslaankin akkujen vaihto ei maksa kuin vaivaiset 70 000e. Ja jos minä ajaisin sähköautolla niinkuin bensa-autolla nyt, en koskaan pääsisi työmaalle. 280km siirtymiä >70 000km/a. Siinä akut paistuvat jo vuodessa piloille ja asennukset jäisivät tekemättä.

    Onhan se hienoa että jotkut ostavat sähköautojakin, siis ne jotka asuvat kaupunkien keskustoissa. Mutta maaseudulla ja pitkien taipalaeiden ihmisillä se on käyttökelvoton.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.