Oulun poliisin mietteitä: Kun poliisiauton ikkunaan koputetaan sen tuhannen kerran, ja yritetään tilata makkaraperunoita, halutaan puhaltaa neljän promillen kännissä

5

Sitä kun tässä sinivalkoisessa autossa istuu arkena ja pyhänä, päivällä ja yöllä, sitä mietiskelee kaikenlaista.

Kun poliisiauton ikkunaan koputetaan sen tuhannen kerran, ja yritetään tilata makkaraperunoita, halutaan puhaltaa neljän promillen kännissä, kerrotaan miten niitä töitä pitäisi tehdä yms. herää ajatus.
Mitä jos joku tulisi tuhannen tuiterissa istumaan sinun työpöydän toiselle puolelle maanantaiaamuna klo 9. Kyselisi kuulumiasi, kertoisi, että ei sitä tilinpäätöstä noin tehdä, kertoisi maksavasi palkkasi ja pyytää heittämään kotiin, kun rahat ei riitä taksiin.
Niin. Tälläistä sitä yön pikkutunteina harhautuu ajattelemaan.
Me ollaan täällä teitä varten ja teitä auttamassa, silloin kun te OIKEASTI meitä tarvitsette.
-Henkka-


5 KOMMENTIT

  1. Onhan poliisissa kelpo porukkaakin ja tärkeetä työtä myös tekevät.

    Silti. Voisivat esim. tietyissä liikenneriketapauksissa katsoa muualle, koska sakot ovat älyttömät pienehköissäkin ylinopeuksissa sekä tarttua hanakammin matujen rikoksiin.

    Pirustako se eduskunta tietää, jos muualle katsoo tai vähän tehostetusti matuja vahtaa. Kyllä kentälläkin pystyy hieman valitsemaan.

  2. Niin, poliisissa on niitä pahoja, normeja ja hyviä tyyppejä. Oman empiirisen tutkimukseni pohjalta voisin sanoa, että n.20% on niitä hyviä. Normien suhteen en sano mitään, koska normitkaan eivät osaa suhtautua edes hyvisten puolella oleviin addikteihin ihmisinä tai hyväksyttävinä ihmisinä. Onneksi osaa edes se pieni osa. Ymmärtäähän sen huonon käyttäytymisen poliisin osalta sillä, että iso osa addikteista ei myöskään osaa käyttäytyä. Toisaalta myös poliisi tuomitsee hyviäkin pahoiksi. Itse kyllä tiedostan, ettei poliisin tarvi olla mätä jos suhtautuu negatiivisesti addiktiin, se poliisi voi kuitenki kuulua siihen normipoliisin jengiin.

  3. Ei ole enää minkäänlaista arvostusta Suomen poliittista poliisia (PolPo) kohtaan. En myöskään mielelläni lukisi ajatuspoliisin avautumisia kansallismielisissä julkaisuissa. Kytät voi keskittyä vihapuheen metsästämiseen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.