Uuden vaihtoehdon nimeksi sittenkin ”Siniset”? – Nimi jo käytössä melkein 20 eri taholla

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo esitti eilen Helsingin Sanomissa ehdotuksen, että Sininen tulevaisuus -yhdistys voisi ottaa yhdistyksen ja perustettavan puolueen käyttönimeksi ”Siniset”. Sunnuntaina ehdittiin jo perustaa ensimmäinen piiirijärjestö, jonka nimeksi tuli Lapin Siniset.

Uuden Suomen mukaan Uuden vaihtoehdon käyttönimen käyttöönotossa on kuitenkin ongelmia. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterissä on peräti 18 muuta järjestöä, joiden nimessä lukee ”siniset”. Lapin Sinisiä sieltä ei ainakaan toistaiseksi löydy.

Eräs rekisteriin merkityistä ”sinisistä” on poliittinen kilpailija, vuonna 2014 perustettu Kansanliike aitosuomalaiset siniset ry. Muut 17 mainintaa sinisistä koskevat partiolippukuntien yhdistyksiä, rekisterissä on sekä Laajasalon, Kuhmon kuin Töölönkin Siniset.

Aitosuomalaisten sinisten ryhmä onkin jo reagoinut Uuden vaihtoehdon nimiehdotukseen, ja jättänyt sivustolleen seuraavan viestin Siniselle tulevaisuudelle:

”Meitä sinisiksi kutsuttuja poliittisia ryhmiä on nyt kaksi! Uskomme, ettei kannattajistamme löydy ainuttakaan uuvateille sopivaa äänestäjää ja sama toisinpäin.”

Kangasalan kunnanvaltuustossa viime kaudella edustanut Jani Viinikainen sanoo US:n haastattelussa, ettei hyväksy Uuden vaihtoehdon käyttävän Siniset-nimeä.

”Ei tietenkään, ei missään nimessä voi käyttää. Se on jo varattu. Meistä valtuustoryhmänä puhuttiin ihan yleisesti sinisinä”, Viinikainen muistuttaa.

Viinikainen ei kuitenkaan kuulu Kansanliike aitosuomalaisten sinisten hallitukseen, eikä ryhmällä ole valtuutettuja enää Kangasalla tai muillakaan paikkakunnilla.

Lähde: Talouselämä

3 thoughts on “Uuden vaihtoehdon nimeksi sittenkin ”Siniset”? – Nimi jo käytössä melkein 20 eri taholla

  • 25.7.2017 at 17:07
    Permalink

    Kun katsoo ton Simon kuvaa, niin tulee ensimmäiseksi mieleen, että siinä on vitun säälittävän näköinen pelle !!!

    Reply
  • 25.7.2017 at 22:46
    Permalink

    Nyt sitten ”siniset” teki sen mitä odotin: Ottivat juutalaisten taivaansinisen värin itselleen ja näin osoittavat että ovat Kokoomuksen kanssa samalla agendalla tukemassa juutalaisten oligarkkien ajatuksia EU:n liittovaltion ja kritstittyjen orjuuttaamisen puolesta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.