Suomalaiset ostavat nyt halpaviinaa Latviasta – Tallink avaa risteilyreitin Helsingistä Riikaan

Laivayhtiö Tallink tekee lähipäivinä koeristeilyn Helsingistä Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Alus lähtee Helsingistä sunnuntaina iltapäivällä ja palaa kahden vuorokauden kuluttua. Maissaoloaikaa on kahdeksan tuntia.

Helsingin ja Riikan välistä lauttayhteyttä on pohdiskeltu Viron alkoholiveropäätösten yhteydessä, kun veronkorotukset ovat nostaneet hintoja Virossa.

Tallinkin vastaus keskusteluun oli viime vuoden lopussa, ettei yhtiö harkitse Helsingin ja Riikan välistä lauttayhteyttä, mutta pitää aina tarkasti silmällä markkinoiden kehittymistä.

Viron etelänaapurista Latviasta alkoholia saa reippaasti halvemmalla kuin Virosta, mikä on saanut suomalaiset matkalle kohti Viron ja Latvian rajaseudun superhalpoja varastomyymälöitä.

Latvian oluentuottajat tiedottivat jo viime vuoden puolella, että Viron ja Latvian rajakaupoissa myytiin puolen vuoden aikana 2,5 miljoonaa litraa olutta. Iso osa myydystä oluesta valuu Viron läpi Suomeen.

Viron alkoholintuottajat ennustavat, että Virossa juotavasta oluesta ostetaan jo ensi vuonna 48 prosenttia Latviasta. Lonkeroissa vastaava prosenttiluku on vielä korkeampi, 50, ja viinassa 33.

 

2 thoughts on “Suomalaiset ostavat nyt halpaviinaa Latviasta – Tallink avaa risteilyreitin Helsingistä Riikaan

  • 27.7.2017 at 21:03
    Permalink

    Suomalaiset levittävät kulttuuriaan ja käyvät kauppaa kuin muinaiset Viikingit joskus 900-luvulta alkaen.

    Reply
  • 28.7.2017 at 00:23
    Permalink

    Suomeen on helpompi tuoda paperiton terroristi kuin pari ylimääräistä kaljalaatikkoa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.