Tutkimukset: Suomi surkea ja epäempaattinen siirtolaisille

Business Insider ja Psychology Today viittaavat kahteen tutkimukseen, joiden perusteella voidaan havaita suomalaisten olevan empatiassa maailman hännänhuippuja samoin kuin maahan sopeutumisen helppouden osalta.


Hyvin empatiatutkimuksessa pärjännyt Tanska puolestaan osoittautui empaattiseksi vain omiaan kohtaan, koska se on toiseksi viimeinen laajassa kyselytutkimuksessa sen suhteen mihin maihin ulkomaalaisten on helppo sopeutua.

Pidemmittä puheitta:

  • Suomi oli empatiatutkimuksessa sijalla 58/63. Suomen taakse jäivät empatiassa vain Bulgaria, Puola, Eesti, Venezuela ja Liettua.
  • Suomi oli sijalla 59/67 kyselytutkimuksessa kuinka helppoa maahan on sopeutua:
    • Tervetulleeksi toivottamisessa Suomen sijoitus oli 52/67
    • Ystävällisyydessä Suomen sijoitus oli 54/67
    • Ystävien saamisessa Suomen sijoitus oli 59/67
    • Kielen osalta Suomen sijoitus oli 63/67

Suomen ja Tanskan erona siis on se, että suomalaiset vaikuttavat ylipäätään epäempaattisilta kun taas tanskalaiset ovat empaattisia vain omiaan kohtaan. Myöskään Ruotsi ei menestynyt kyselytutkimuksessa hyvin, ollen Suomen alapuolella sijalla 62/67. Yleisempatiassakin Ruotsin sijoitus oli vaatimaton 49/67.

Empaattisiksi maiksi havaittin Ecuador, Saudi-Arabia, Peru ja Tanska kun taas sopeutumisen kannalta kärkimaita olivat Meksiko, Costa Rica, Uganda ja Malta. Yhdysvallat oli empatiassa 7. ja sopeutumisen kannalta sijalla 21.

Lähteet: BIPT, IN, LSM.


21 thoughts on “Tutkimukset: Suomi surkea ja epäempaattinen siirtolaisille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *