Britannia peruu sota-alueille lähtevien jihadistien passeja

Britannia on tällä hetkellä perunut jo 150 isiksen riveihin lähteneen jihadistin passit. Tämä johtuu uusien terrori iskujen pelosta. Tiedustelupäälliköt varoittavat, että noin 300 sotilasta on palaamassa Syyriasta Britanniaan. Samoista lähteistä 350 hengen kerrotaan jo palanneen takaisin Britanniaan.

Turvallisuuspalvelu M15 on tiedottanut Britanniassa toimivan noin 3000 islamilaista väkivaltaista ääriryhmää. M15 on aikaisemmin tiedottanut kuinka 850 islamistia liittyi sotaan, kun isis valtasi alueita Syyriassa ja Irakissa.

Nyt kun isis on laitettu ahtaalle, palaavat Britannian passin omaavat taistelijat takaisin. Monet palaajista ovat saaneet isisin riveissä räjähde- ja asekoulutuksen.

Aika käy Britannian hallituksella vähiin tehdä vaadittavat päätökset passien poistosta lopuilta palaajilta. Passeja on poistettu jo vuodesta 2011 alkaen, noin 30 kpl vuodessa.

Lähde: Daily mail

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.