Tottako? Käyttääkö YLE valekuvia? KATSO!

Janne Lehtinen kysyy Twitterissä onko Ylen uutisten julkaisema kuva aito:Lehtinen epäilee siis Yleisradion käyttävän lavastettua kuvaa jutussaan, jossa tippaletku on unohtunut laittaa kiinni ja käsien asennot tekevät mahdottomaksi vamman, josta artikkeli puhuu.

Mitä mieltä sinä olet? Onko kuva aito vai käyttääkö Yleisradio lavastettuja uutiskuvia? Onko kuva edes oikeasta maasta?

Klikkaa kuvaa katsoaksesi alkuperäinen kuva:

Voit halutessasi kysyä asiaa jutun tehneeltä toimittajalta, Eero Mäntymaalta: https://twitter.com/@eeromantymaa tai pohtia asiaa Jannen kanssa lisää: https://twitter.com/JanneLeht8 thoughts on “Tottako? Käyttääkö YLE valekuvia? KATSO!

 • 2.8.2017 at 13:09
  Permalink

  Jos olettaisimme, että miehen kerrottu kohtalo olisi totta, tulisi hänen ensisijaisesti syyttää niitä tuhansia maanmiehiään, jotka ovat valehdelleet ja keksineet toisilleenkin tarinoita, saadakseen oleskeluluvan Suomeen tai muualle Eurooppaan.

  Toisaalta ei olisi vaikeaa lavastaa tuota esitettyä tilannetta, joten sekin voi olla vain yksi sosiaaliturvapaikanhakijoiden jekku, jolla kalastellaan vielä viimeinen kerta paikkaa sossun luukulla.

  Reply
 • 2.8.2017 at 13:55
  Permalink

  Muutama havainto kuvasta: Ensinnäkin koko tippaletku on kiinni, nesteytys näin ollen mahdotonta . Tämän voi huomata seuraavasta: Letkun keskivaiheilla on valkoinen ”mötikkä”, jonka alaosassa näkyy pyörylä, jos tämä pyörylä olisi yläasennossa niin tiputus toimisi. Toisekseen röntegenkuva näyttäisi olevan oikeasta kädestä ja nythän paketoituna on väärä käsi. Tosin noin nätisti napsahtanutta (aivan kuin sahattu) luuta harvoin näkee. Ja toisaalta murtumaa ei immobilisoida pelkällä harsolla.

  Reply
 • 2.8.2017 at 13:58
  Permalink

  Tuo tippaletku todellakin pitäisi olla kämmenselässä kanyylilla kiinni.

  MItä tulee päävammaan niin voihan olla että jossain päin maailmaa pää paketoidaan noinkin, mutta yleensä päästä sidotaan vain se osa-alue joka on vahingoittunut. Jotta päänahka saa ilmaa ja pystyy paranemaan eikä ala märkiä. Tarina ei varmaan kerro sitä onko kaveri skalpeerattu joka selittäisi noinkin suuren sideharsopaketin. Ja jos vamma-alue olisi niinkin suuri kuin ”koko päänala” niin johan kaverilla olisi panda-silmät, eli mustelmat silmien alla.

  Ja tuo käsi… Mikähän kohta siitä on murtunut? Ylä- vai alaosa? Vaiko kyynärtaive? Kipsiä ei paljoa näy, pelkkää sideharsoa. Kipsi kyllä erottuu paksumpana. Ja sen päitäkään ei jätetä sideharsn alle että ilma pääsee kummastakin päästä kipsin alle. Toisaalta, kaverin sormien paksuuksissa ei ole suuria eroja, eli ei ole turvotusta joka on yleensä seurausta murtumasta. Eikä ihossa näy merkittäviä värimuutoksia, jotka yleensä tulevat verenpurkautumista.

  Joten, näiden havaintojen pohjalta sanoisin että pilakuva.

  Reply
 • 2.8.2017 at 14:42
  Permalink

  Irakissa kun on sunneja, shiioja, kurdeja ja ties mitä. Lisäksi sukuja, klaaneja ja muita jengejä.
  Ja KAIKKI UHKAAVAT JOTAIN RYHMÄÄ JA KAIKKIA UHATAAN!
  Eli onko tarkoitus että vain YKSI ryhmä saa asua Irakissa ja muut tulevat Eurooppaan, koska UHKA?
  OPPISIVAT SAATANA OLEMAAN!
  Suomessahan eri pakoloisryhmät jo tappelevat keskenään, ei se uhka mihinkään katoa!
  Jälkeenjäänyttä sakkia, elävät vuotta 600 tai jotain.

  Reply
 • 2.8.2017 at 18:33
  Permalink

  Näyttää siltä ettei käsivartta ole oikein kipsattu. Ranne pitäisi olla immobilisoitu vastaavassa murtumassa.

  Reply
 • 2.8.2017 at 19:36
  Permalink

  Eero Mäntymaa = täyttä propagandaa koko ”uutinen”

  -Selvitetty!- (eikä todellakaan ole ensimmäinen vale-uutinen tältä VEROVAROIN kustannetulta hörhöltä)

  Reply
 • 20.8.2017 at 20:59
  Permalink

  MV-lehdessä oli jo kuukausia sitten juttu vastaavista kuvista, joita mamut ovat lavastaneet. Ne eivät ole edes sairaaloista vaan kotioloista.

  Reply
 • 11.9.2017 at 04:16
  Permalink

  Kauan sitten on pannut silmään nämä käsivammat.. Ne on paketoitu kuin nelkytluvun huonoissa elokuvissa tai sarjakuvissa. . Aina myös joku kumma poseerausilme naamalla.

  Tietenkin voi olla mahdollisuus etteivät he ymmärrä haavoittuneiden hoidosta mitään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.