Viroon sijoitetut sotapakolaiset oleskelevat mieluummin muualla: Puolet ulkomailla

5

Kymmenen pakolaisperhettä, käsittäen 49 henkilöä, EU:n pakolaisten-jako suunnitelman mukaan Viroon sijoitetuista kiintiöpakolaisista on ollut poissa Virosta vähintään 90 päivää, kertoi Viron sosiaaliministeriö. Seitsemän perhettä, käsittäen 30 henkilöä, ovat Viron ulkopuolella, mutta heidän kohdallaan 90-päivän raja ei ole ylittynyt. Tämä tarkoittaa, että 79 pakolaista Viroon sijoitetuista 161:stä oleskelee Nyt Viron ulkopuolella.


International Organization for Migration:in (IOM:n) avustuksella on yksi irakilainen perhe -5 henkilöä- palannut kotimaahansa omasta halustaan. Kaikilla kiintiöpakolaisilla on lupa matkustaa Schengen-alueella, mutta enintään 90 päivää 180:n päivän  jaksossa.

Toisin kuin Suomessa, Viron  asianmukaiset ministeriöt julkaisevat tietoja pakolaisten oleskelusta.

ERR.ee 24.07.2017.

5 KOMMENTIT

  1. Kuka sen tietää missä ja miksi noi luuhaa. Saattavat hillua sukulaisten nurkissa Saksassa, tai saattavat olla Isis:in koulutusleirillä jossain Lähi-Idässä. Kuka tietää kuinka monesta ja kuinka monella henkilöllisyydellä ne nostavat erilaisia vastaanottorahoja ym. tukia.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.