Youtube kiristää sensuuria ADL apunaan

3
Mainos

Youtuben virallisessa blogissa kerrotaan, että Googlen Youtube aikoo taas kiristää sensuuria palvelussaan.

Google aikoo mm. rajoittaa videoiden leviämistä, jotka eivät riko sen ehtoja, mutta joissa on ”kiistanalaista” sisältöä.

Videot, joista jotkut käyttäjät ovat valittaneet voivat nyt joutua rajoitetuiksi eri tavoin, vaikka ne eivät rikkoisia sääntöjä siinä määrin että ne poistetaan.Rajoituksina voi tulla mm. varoitustekstejä, mainoksia ei sallita niille ja toimintoja kytketään päältä kuten kommentointi, tykkääminen tai se, että videota voidaan ehdottaa palvelussa.

Google myös käyttää yhä enemmän koneoppimista videoiden poistamiseen. Youtube on myös ottanut kumppanikseen 15 uusliberaalia toimitahoa pahan kitkemiseen palvelustaan.

Tunnetuin niistä on ADL, joka on mm. ilmoittanut, että luvut 13, 38, 83, 511 ja 43 ovat rasistisia. ADL:ää on myös syytetty siitä, että se väittää Israelin kritisoimista antisemitismiksi.

ADL kieltää Armenian kansanmurhan samalla taistellessaan juutalaisten kansanmurhan unohtamista vastaan ja on lisännyt vihalistoilleen mm. juutalaisten kansanmurhasta selvinneiden jälkeläisiä.

Asiasta kertoi Verge, Youtube, ADL, ADL, Wikipedia.Mainos

3 KOMMENTIT

  1. Suvakit kiristävät otettaan, tavoitteenaan totalitarismi, jossa vain heidän hyväksymänsä ajatukset ja asiat saa julkaista vapaasti. Unohtavat kokonaan, että kun poliittinen tuuli kääntyy, on heidän ajatuksensa sitä, mikä on kieltolistassa, minkä he aloittivat.

    Suvakkien tapa toimia totalitaristisesti ja diktatuurisesti johtaa ennen pitkään väkivaltaiseen vastustukseen, mikäli mikään muu ei auta.

  2. Ja mikä pahinta, me olemme itse maksaneet siitä että tietyt ryhmät ovat päässeet monopoliasemaan.

    Siis joka kerta kun ostat jotain tai annat rahasi jollekkin taholle, mieti vahvistatko pahan valtaa vai heikennätkö sitä omien mielihalujen tyydyttyessä. Maksu-tv, elokuvat, vähä-öly puhelimet jne… Suurimmaksi osaksi pahan vahvistamista.

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.