Jos luulit että kaikki on jo keksitty, näin ei ole

Tochi Tech Oy on tehnyt pienen mutta todella mullistavan keksinnön, nimittäin pyykinpesukoneen betonimöhkäle on korvattu tyhjennettävällä pesusäiliöllä. Tämä yksinkertainen pieni muutos tarkoittaa -25kg pesukonetta kannettaessa. Myös luonto kiittää. Pelkästään Englannissa myydään 3,5 miljoonaa pesukonetta vuosittain. Laskennallisesti muutos säästää  44 625 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa.

Muutos vaikuttaa myös kuljetuskustannuksiin ja saattaa muutama ihminen säästyä ikäviltä selkäkivuiltakin.

Projektin perustutkija, Dylan Knight, 22.

Kaikki ajattelevat, että miksi tätä ei keksitty aiemmin. Kukaan ei voi uskoa tätä todeksi, mutta lupaan teille, että se varmasti toimii.

Pesukone yleisesti sisältää betonipainon koneen pohjassa ja koneen rummun päällä. Kuva näyttää yksinkertaisuudessaan, kuinka betoni on vaan korvattu vesisäiliöllä.

Betoni on hieman vettä tiheämpää, eli vesisäiliö pitää olla kooltaan isompi. Kuitenkin koneen koko pysyy samana kun ennenkin. Nyt yritys tarjoaa ideaansa eri pesukonevalmistajille, nähtäväksi jää moniko ottaa keksinnön käyttöön.

Lähde: BBC

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.