Oxfordin yliopistomurhan epäillyt antautuivat

Chicagossa 27.07. tapahtuneesta murhasta epäillyt antautuivat tänään Kaliforniassa viikon pakomatkan jälkeen. Oxfordin yliopistoon kuuluvan Somerville Collegen vanhempi palkanlaskija Andrew Warren, 56, ja Northwestern Universityn microbiologian professori Wyndham Lathem, 42, ovat epäiltyinä 26 –vuotiaan hiusmuotoilijan, Trenton Cornell-Duranleaun, 26, raa´asta murhasta, joka oli tapahtunut Chicagossa.

Cornell-Duranleau löytyi 27.7. murhattuna professori Lathemin asunnosta. Hänen kehossaan oli lukuisia pistohaavoja. Warrenin ja Lathemin nähtiin viimeksi nousevan yhdessä harmaaseen vuoden 2007 Hyundaihin, minkä jälkeen he olivat viikon kestäneellä yhteisellä pakomatkalla. Poliisi varoitti yleisöä aseistautuneista ja vaarallisista miehistä. Kuvassa (alla) murhan uhri.


Perjantaina 4.8. Oxford University ja poliisi vetosivat median kautta miehiin, pyytäen heitä antautumaan itse. Tämä tehosi – miehet antautuivat poliisille lauantaina 5.8. Californiassa, yli 3000 kilometrin päässä rikospaikalta. Asianajajien kehoituksesta miehet eivät toistaiseksi ole antaneet lausuntoja kenellekään.

Vanhempi palkanlaskija Andrew Warren Oxfordin Somerville Collegesta lähti kotoaan Oxfordshiressä 24.6. kellekään ilmoittamatta. Hänen sisarensa ja poikaystävänsä ilmoittivat hänet kadonneeksi Thamesin laakson poliisille. Kävi ilmi, että Andrew Warren oli matkustanut Chicagoon Wyndham Lathemin luokse kertomatta perheelleen tai partnerilleen. Viranomaiset eivät ole selventäneet minkälaatuinen suhde Warrenin ja Lathemin välillä on.

Professori Lathemin tutkimuskohde oli paiseruttobakteeri.

Asian uutisoi Standard tänään.


VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.