Turkkilainen sotilastukikohta avataan Somaliassa

Turkki avaa suuren sotilastukikohdan Somaliassa syyskuussa. Asian vahvisti Somalian puolustusministeri Abdirashid Abdullahi eilen (04.08.). Tukikohtaa on valmisteltu kaksi vuotta, ja sen olemassaolo perustellaan harjoituksilla. Turkin armeijan lisäksi tukikohtaa tulevat käyttämään Turkin turvallisuusjoukot.

Tukikohtaan sijoitetaan aluksi 200 turkilaista sotilasta, joiden kerrotaan osallistuvan harjoituksiin. Lehden mukaan on epäselvää, miten sotilaiden tehtävät liittyvät alueen sotilaallisiin konflikteihin. Sijoitetaanko tukikohtaan muita kuin turkkilaisia sotilaita, on myös epäselvää.

Tukikohta pystyy majoittamaan 1500 sotilasta, mikä tekee siitä Turkin suurimman merentakaisen tukikohdan. Turkin kiinnostus Somaliaan on ollut kasvamassa. Turkin lähetystö avattiin Mogadishussa v.2016, ja Turkkilainen lentoyhtiö on lentänyt jo vuosia  Mogadishuun. Samalla yhtiöllä on reittilento myös Helsinkiin.

 

Middle East Monitor 04.08.2017.



VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.