Näkökulma – ”Vuoropuhelun yrityksiä Riihimäellä?”

Hei! Olen kohta 38-vuotias riihimäkeläinen. Olin joutua viikko sitten sunnuntain vastaisena yönä surullisiin tilastoihin.

Lähdin ennen kahta yöllä terassilta kotiin, joka sijaitsi parin sadan metrin päässä. Juuri ennen kotitaloani Riihimäen pääkadulla takaani ajoi pyörällä ohitseni mies, jonka ulkonäkö viittasi lähi-itäläiseen/pohjoisafrikkalaiseen alkuperään. Huomasin miten mies alkoi hidastaa ja kaartoi pyörää käännökseen.

Otin jalat alleni ja pinkaisin kohti pihaa, syrjäistä, hämärää pihaa, jonne juokseminen oli riski. Päätin sen riskin kuitenkin ottaa, sillä tiesin pääseväni nopeasti rappuun ovikoodia käyttämällä. Ei tarvinnut kaivaa siis avaimia laukun pohjalta. Sain oven auki ja kuulin pyöränrenkaitten äänet pihassani. Vedin kevyesti ovea kiinni varmistaakseni sen sulkeutumisen ja kiirehdin portaisiin. Kuulin miten alaovea nyittiin. Pääsin sisään ja soitin terassille jääneille ystävilleni ja he neuvoivat soittamaan häkeen. Näin tein ja samalla seisoin parvekkeella.

Talon ohi ajoi hiljaa edestakaisin maija enkä nähnyt miehen palaavan pääkadulle pihastamme. Kun lopetin puhelun häkeen, puhelimeni soi. Se oli terassilta kotiin myös yksin lähtenyt, pelästynyt ystäväni. Samainen mies oli ilmestynyt hämärältä sivukujalta ystäväni vierelle, mutta ystävälläni oli ollut puhelin valmiiksi kädessä ja hän oli valinnut hätänumeron samantien ja huutanut, että soittaa poliisit. Mies oli polkenut karkuun ja hetken päästä maija oli painanut perässä vilkut päällä.


Tein tästä omaan profiiliini videopäivityksen ja se poiki kommentteja.

Järkytyksekseni myös sellaisen, että sain tietää viime vuonna Riihimäellä raiskatun naisen kahden ulkomaalaisen toimesta, minkä jälkeen tämä nainen on karannut, päässyt autoonsa ja suunnannut kohti Helsinkiä motaria pitkin. Raiskaajat olivat lähteneet seuraamaan ja yrittäneet suistaa uhrin tieltä, siinä onneksi onnistumatta. Kun sain tietää tämän, mieleeni muistui tapaus viime vuodelta. Myös silloin olin tulossa yöllä ravintolasta kotiin ja viereeni pysähtyi auto, jossa oli kaksi mustahiuksista ulkomaalaista, jotka yrittivät saada minua autoonsa. Tällöinkin kotitalon läheisyys pelasti ja kiiruhdin pihaan auton jatkaessa matkaa.

Raiskauksesta kertonut facebook-kaverini kertoi olleensa ennen täysi suvakki, mutta kaksi vuotta valtion rautateillä muutti mielipiteet ja hän kertoi, että lopulta piti vain myöntää olleensa väärässä. Hän oli itse kokenut seksuaalista häirintää mm. nukahtaessaan yöjunaan, jolloin ulkomaalainen mies oli tullut ja tunkenut kätensä hänen hameensa alle. Tilanteesta hämilleen mennyt nainen oli mennyt odottamaan eteiseen asemalle tuloa kutsumatta apua. Kourija oli pokkana tullut perässä ja tarjonnut tupakkaa.

Samainen päivitykseni poiki kommentin, miten kaverini naistuttu oli saanut ulkomaalaisten miesten joukkiolta turpaansa niin, että kolme hammasta irtosi ja muoto musteni.

Tein tästä tapahtuneesta lyhyen kommentin erääseen nimeltä mainitsemattomaan ryhmään ja sain 24h bannin. Saa nähdä kuinka nyt käy. Totuus pyritään salaamaan keinolla millä hyvänsä. Tämä on tapani esittäytyä teille ja taistella tätä mielettömyyttä vastaan. Minä en vaikene enkä alistu enkä suostu uhriutumaan.

Tämän julkaisun tarkoitus on myös varoittaa muita. Etenkin naisia. Omaa elämää ei pidä pelon takia rajoittaa, mutta ei pidä myöskään kuvitella, ettei itselle voi sattua mitään. Minäkin tuudittauduin pikkukaupungin asukkaana valheelliseen turvallisuudentunteeseen, koska Riihimäki on pieni paikka eikä ulkomaalaisia ole vielä paljon ja koska kotiin on lyhyt matka. Tämä kokemus oli oiva muistutus siitä, että kukaan ei ole turvassa. En edes minä. Silmät ja korvat auki ja tarkkaavaisuutta sekä tervettä epäluuloa kehiin.

Itse hankin kunnon sumutteen. Pysykää turvassa!

-Anu Salo

5 thoughts on “Näkökulma – ”Vuoropuhelun yrityksiä Riihimäellä?”

 • 6.8.2017 at 19:56
  Permalink

  ”… Raiskauksesta kertonut Facebook -kaverini kertoi olleensa ennen täysi suvakki, mutta kaksi vuotta valtion rautateillä muutti mielipiteet ja hän kertoi, että lopulta piti vain myöntää olleensa väärässä…” Paatuneet suvakit tarvitsevat ilmeisesti omakohtaisen kokemuksen, ennen kuin empatia kanssasisaria kohtaan herää.

  Reply
  • 7.8.2017 at 06:56
   Permalink

   Eikä aina silloinkaan. Muistan yhden esimerkin joka urheana pysyi auttamassa vaikka hänet raiskattiin monta kertaa autettavien toimesta. Todellinen sankari siis.

   Reply
 • 6.8.2017 at 21:21
  Permalink

  Maahamme tunkeutuneet miehitysjoukot on ilmeisen tarkoituksellisesti jaettu niin kattavasti ympäri suomea ettei enää ole mitään ”pikkukaupunkeja” tai edes kyliä missä voi olla varma ettei joudu kehitysmaalaisten hyökkäyksen kohteeksi -tähän pisteeseen asiat on päästetty eikä loppua hulluudelle ole näköpiirissä, päinvastoin, maahan LENNÄTETÄÄN lisää edellisiäkin tulijoita aggressiivisempia kädellisiä eritreasta joka lisää riskiä raiskauksen jälkeiseen hengen menetykseen.

  Suurimmat syylliset ovat tietysti ne tahot joille tämä kehitysmaalaisten tänne rahtaaminen on valtaisan tuottava bisnes mutta heti seuraavana listalta löytyy näitä raiskaajia hyyssäävät suomalaiset naiset jotka omalla toiminnallaan (tiedätte kyllä mitä tarkoitan…) antavat ymmärtää että kaikki kanssasisaretkin ovat vapaasti käytettävissä kuten he -sanonta että ”suvaitsevaisuus on sairaus” pitää täysin paikkansa, sieltä suunnalta ei uhreille tipu minkäänlaista sympatiaa vaan koko ongelman olemassaolo kiistetään täysin. Tämä jos jokin on sairasta!

  Hienoa että kirjoittaja on päättänyt kertoa kokemuksistaan myös muille -se on äärettömän tärkeää nykyisessä hyssyttelyyn ja jopa tapahtumien täydellisen kieltämisen ilmapiirissä, vuosikausia kestänyt propaganda on tehnyt tehtävänsä eivätkä monet naiset tämän takia ymmärrä että riskit raiskatuksi joutumiselle on noussut räjähdysmäisesti -jopa poliisin kaunistellut tilastot osoittavat tämän täysin kiistattomasti.

  JK: Turvasumutin kannattaa hankkia virosta tai venäjältä sillä suomessa myytävät ovat kovin tehottomia ja näinollen saattavat pettää kriittisellä hetkellä…

  Reply
 • 6.8.2017 at 22:42
  Permalink

  Turvasumuttimet Suomessa ovat tehottomia sen vuoksi, että Demla suojelee raiskaajia kuin kukkaa kämmenellä tietäen tietenkin se, keitä nämä ”rikastuttajat” ovat.
  Miehenäkin on paha mennä vetämään apinaa turpaan, koska jokainen kunnon suomalainen tietää, että ”valkoisen miehen taakka” painaa kuin ”Risti”. Ellei neekeri onnistu hakkaamaan, niin lopun hoitaa polpo.

  Reply
  • 7.8.2017 at 03:31
   Permalink

   Asia on juuri näin. Irvokkainta on että laki kaasuista sorvattiin pikaisesti voimaan JUURI SILLOIN KUN NIIDEN TARVE JA KYSYNTÄ LÄHTI RÄJÄHDYSMÄISEEN NOUSUUN. Tämä tapahtui kesällä 2015 (ajankohta ei liity mitenkään mihinkään:) Tuolloin ehdotettiin jopa turvasumuttimien kieltämistä kokonaan! Voikin hyvällä syyllä kysyä että keitä tässä oikein halutaan suojella? Miksi kantaväestöltä, niin miehiltä kuin naisiltakin pyritään estämään oman fyysisen koskemattomuuden puollustaminen? Onko Abdullahin punoittavat silmät pahempi asia kuin raiskattu nainen tai henkihieveriin hakattu suomalaismies?

   -Ei tänne rahdattuja kehitysmaalaisia suotta sanota kunniakansalaisiksi -ei ole olemassa pienintäkään asiaa missä näitä kuoriutumista odottavia kultamunia koskisi samat säännöt ja velvoitteet mitä me tänne (valkoisina) syntyneet joudumme noudattamaan.

   -Monia tämä on alkanut v*tuttamaan rankasti -ei tämä voi näin mennä!

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.