Lontoolaistytöt kuolleet Syyriassa? ISIS-morsianten karu kohtalo

Neljä Itä-Lontoossa asunutta koulutyttöä, jotka olivat 2014 ja 2015 lähteneet Syyrian sotatoimialueelle, ovat mahdollisesti saanneet surmansa. Kukaan heistä ei ole yli vuoteen pitänyt yhteyttä omaisiinsa.

Tytöt ovat muslimitaustaisia:  Kadiza Sultana, Shamima Begum,  Sharmeena Begum ja Amira Abase.  Yhden tytön tiedetään menneen avioon amerikkalaisen jihadistin kanssa, mutta mies oli jättänyt tytön tämän tultua raskaaksi. Yksi tytöistä oli naimisissa somalitaustaisen Euroopassa asuneen jihadistin kanssa.

Tytöt olivat kaikki 15-vuotiaita lähtiessään. He olivat matkustaneet Syyriaan Istanbulin kautta. Yhden heistä tiedetään kuolleen ilmaiskussa Raqqaan, muiden kohtalosta ei ole tarkempaa tietoa, mutta heidän ei uskota olevan hengissä.

Asiasta uutisoi Evening Standard 06.08.2017.

”Jihadi-bride” -ilmiö on herättänyt keskustelua Englannissa. Varsinkin sosiaalisessa mediassa on esiintynyt hyvin toteutettuja kampanjoja brittiläisten ja maahanmuuttajataustaisten tyttöjen houkuttelemiseksi jihadistien vaimoiksi tai seksuaaliseen käyttöön Syyrian sotatoimialueelle. Taistelujen siellä nyt lähestyessä loppuaan odotetaan henkiinjääneiden palailevan Eurooppaan.

Suojelupoliisi on maininnut Suomesta lähteneen sotatoimialueelle myös naispuolisia ja alaikäisiä, mutta ei ole täsmentänyt keitä.


2 thoughts on “Lontoolaistytöt kuolleet Syyriassa? ISIS-morsianten karu kohtalo

  • 7.8.2017 at 21:59
    Permalink

    Who fucking care ? Eli ketä vittu kiinnostaa, jonkun muslimiäpärän kuoleminen. Nyt on 4 kpl vähemmän = hyvä alku.

    Reply
  • 8.8.2017 at 01:04
    Permalink

    Mitäs läksit, kikkeliskokkelis! Ei tipu sympatiaa musuhuorille -toivottavasti suomesta lähteneet kokevat saman kohtalon, täällä niiden hyyssäys ja traumahoidot maksaisivat valtavasti. Sodassa ei voi vaihtaa puolta tilanteen mukaan -islamistien kelkkaan lähteneitä emme todellakaan täällä kaipaa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.