”Venepakolaissäätiön” alusta ei päästetä Italiaan eikä Maltalle

Italia on panemassa toimeen tiukentuneita käytäntöjään kansalaisjärjestöjen meripelastustoiminnalle.

Hollantilaisen Boat Refugee Foundationin Golfo Azzurro -nimistä alusta ei uusien sääntöjen rikkomisen vuoksi päästetty tänään Lampedusalle eikä Maltakaan halua sitä. Kyydissä on ilmeisesti vain toistakymmentä maahanmuuttajaa, mutta joillain miehistön jäsenillä on tarve päästä nopeasti Maltalle, josta heillä on paluulento. Ilmeisesti heidät haetaan alukselta.


Viime viikolla sama alus toi Cataniaan 500 eri operaatioissa pelastettua yhteistyössä Frontexin ja italialaisten viranomaisten kanssa. Näiden uutisten yhteydessä puhutaan espanjalaisesta Proactiva Open Arms -kansalaisjärjestöstä, vaikka Wikipedian mukaan alus on kyllä hollantilaisten omistama.

Äärioikeistoksi vanhassa mediassa haukutun Defend Europe -järjestön C-Star yhytti samaisen Golfo Azzurron eilen Libyan aluevesien läheisyydestä ja muistutti heitä, että meritaksipalvelu on vetovoimatekijä, joka sataa miljoonia tienaavien ihmissalakuljettajien laariin, ja että olisi syytä noudattaa Italian hallituksen uusia määräyksiä, pitää transponderit päällä ja viedä pelastetut lähimpään satamaan, joka ei suinkaan ole Maltalla tai Sisiliassa.

Katso videolta Defend Europen ja Golfo Azzurron välinen keskustelu

Maltan armeijan tiedottajan mukaan tämänpäiväisen kiistan ja maahanmuuttajalastin kohtalon tulee ratkaisemaan Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin meripelastuskoordinaatiokeskus Roomassa.

Lähteet: MaltaToday, TVM (Maltan yleisradio)

2 thoughts on “”Venepakolaissäätiön” alusta ei päästetä Italiaan eikä Maltalle

 • 7.8.2017 at 19:29
  Permalink

  C Starin kohtaama vainoaminen on mitä parhain todiste ettei mikään näiden ”avustusjärjestöjen” tekeminen kestä lähempää tarkastelua -pelkkä laivan läsnäolo välimerellä on saanut paniikin aikaiseksi. Täysin lahjoitusrahojen tuella pyörivä C Star tekee sitä työtä mikä EU:n olisi pitänyt aloittaa jo vuosia sitten -mitä hyötyä kyseiseen unioniin kuulumisesta on jos se ei pysty, eikä edes halua suojella omia jäseniään?

  Reply
 • 8.8.2017 at 07:22
  Permalink

  Aivan liian myöhään heräsivät kun paskat ovat jo housuissa. Nuo Eurooppaan päästetyt massat lähtevät jossain vaiheessa liikkeelle ja kaaos on valmis. Nuo salakuljettajat kyllä etsivät uusia keinoja jos otteet eivät kovenen.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *