Näkökulma – Huomiota hinnalla millä hyvänsä

Nykypäivän menoa kun seuraa ei voi olla huomaamatta kuinka nuorilla ihmisillä on todella iso tarve saada hyväksyntää itselleen ja lähinnä ulkonäölleen.

Sosiaalinen media mahdollistaa itsensä esittelemisen ympäri maailmaa. Jotkut palvelut estävät alastomuuden, mutta toiset eivät. Esimerkiksi Periscope sovelluksessa pystyy lähettämään liveä ja livessä esittelemään ihan mitä haluaa. Tästä hyvänä esimerkkinä on EmmaAmanda14 nimimerkillä Periscopessa toimiva hyvin nuori tyttö.

Ilta kun saapuu alkaa live. Live kun päättyy osa 5800 seuraajasta kyselee uuden perään.

Samalla ylilaudassa ylistetään ”Emma on taas pyllyineen live.”

Ei voi kun ihmetellä nuoren neidin huomiohakuista käytöstä, jota moni voisi pitää itsensä halventamisena. Totuus lienee kuitenkin tälläisen toiminnan olevan nykypäivää ja mitä rohkeampi sen suositumpi. Johan valtamedia on vuosia buustannut kaiken erikoisen olevan in ja kaiken normaalin totaali out. Nykypäivänä jolloin 8-vuotiaatkin vaihtavat jo sukupuolta ja asia lehdissä esitetään ylistävään sävyyn.

No valinta on vanhemmilla. Kuin myös Emman tapauksessa, mutta tietävätkö vanhemmat? Tietävätkö mitä se oma pieni kultamussukka iltaisin makuuhuoneessaan touhuaa. Veikkaan ettei moni vanhempia olisi mielissään, jos tietäisi oman 14-vuotiaan esittelevän avujaan aikuisille miehille pitkin internettiä. Emman tarinaan törmäsin 62000 ihmisen FB ryhmässä, missä oltiin tytöstä huolissaan, eli aikamoinen julkimo Emmasta jo tulossa.

Näitä tapauksia on pilvin ja pimein. Nuori tyttö laittaa koulukaverilleen kuvan alapäästä ja viikkoa myöhemmin koko koulu on nähnyt kuvan. Tytön koulunkäynti siinä koulussa ja varsinkin maine on naulattu ikuisiksi ajoiksi. ”ai sä oot se tyttö”. Tässä kyseisessä tapauksessa perhe joutui vaihtamaan kokonaan kaupunkia…

Millä asiaan sitten voisi vaikuttaa? No media voisi hoitaa tonttinsa kuntoon ja miettiä millainen vaikutus nuoreen ihmiseen kirjoituksilla on. Aina ei voi hakea sitä isointa klikkiuutista kohun varjolla, vaan tietty vastuu pitää myös olla. Nuori ihminen poimii ison osan vaikutteista uusista muoti ilmiöistä ja kuka nämä muoti ilmiöt luo ja levittää niitä, media.

Vanhemmat, ne suurimmat vastuuhenkilöt nuoresta. Vaikka kasvatuksen ulkoistaminen yhteiskunnalle ja internetille kuinka houkuttelisi, se on väärä tapa. Te olette vastuussa siitä että nuori selviää 18-vuotiaaksi saakka oppimalla ja erottamalla oikean ja väärän, hyvän ja huonon maun rajat. Ottakaa selvää mitä se teidän varhaisteini oikein touhuaa, ennen kun on liian myöhäistä.

Näin sivustaseuraajana toistaiseksi nykymaailman meno on kuvottavaa ja samalla erittäin huolestuttavaa. Tätä väitettä tukee nuorten henkilöiden alati kasvavat mielenhäiriöt, johtuen juuri nykymaailman luomista painesta, huomiota hinnalla millä hyvänsä.

-Samppa Granlund

 

3 thoughts on “Näkökulma – Huomiota hinnalla millä hyvänsä

 • 10.8.2017 at 06:37
  Permalink

  Samaa kultturia on koko some täynnä aina iltpäivälehtiä myöten. ”feisbuuk” aloitti aikanaan kaiken.En itse ole missään sosaailsessamediassa ja ihmettelen avoimia naamakirja päivityksiä huuli pyöreänä kun kerrotaan mitä on tehty viikon aikana jopa kaikki paskalla käynnit pitää kertoa noin karrikoiden sanoen. Moni pitää jotain kulisissia pystyssä kertomalla esim. perheelämästään miten hyvä ja huomaavainen mies hänellä on ja miten sivun pitäjä on niin vitun ahkera työelämän suhteen, piti taas käydä se ja se kurssi ja kouluttautua. Käydään hienoissa ravintoloissa ja napsitaan kuvia jostain heinäannoksessta ja kehutaan samalla miten kallis paikka oli. Pidetään perheillallisia kynttilänvalossa ja kaveripiiri kahvikestityksiä ja kehutaan miten ihanaa oli taas kun oli keskusteltu sivistyneesti ruokailun lomassa. Sitten kiitellään vielä viikko jälkeenpäin kuinka ihanaa oli runsaiden valkokuvien kera kynttilöistä ym. rekvisiitasta. Naurettavin juttu mitä kuulin tässä hiljan. Eräs kaveri oli päässyt työpaikalla ylenemään ja tottakai se herättää entisissä lattiakavereissa hieman katetutta. Kaverin perse alkoi levitä kuin pahaisella akalla istumiseta ja tämä herätti hilpeyttä. No joku heitti että se naamakirjassa ainakin kertoo tarkasti kaikki pizeria käynnit ja on ottanut oikein harrastukseksi mässäilyn pizzoilla ja tietenkin naamakirja päiväkirjaa kaikkien nähtäväksi.

  Reply
 • 10.8.2017 at 11:23
  Permalink

  Kuulemma, jos ei olisi kitkaa. Vaatteemme eivät pysyisi päällämme. Nyt se ”kitka” on sitten hävinnyt. Nainen kuin nainen on jokseenkin perse paljaana kylillä ”asioitaan” hoitamassa.
  Huora -lookista on tullut arkipäivää tavallistenkin naisten pukeutumiskoodina. Ajatelkaa 1800-1900 vaihdetta ja Kuningatar Victorian ajan naisten pukeutumista. Nehän olivat lähes burkia, sillä helma ulottui Kiinaan saakka ja kaula-aukko mahdollisti ahtaasti kaulan läpi menemisen. Mutta, siitä huolimatta ihmiskunta ei kuollut sukupuuttoon, vaan lapsosia tuli tähän veemäiseen maailmaan, jotka synnytyksestä selvisivät hengissä.
  En ole mikään buka -fani, mutta on se mennyt aivan mahdottomaksi jo 8-11 vuotiaidenkin tyttöjen osalta ja osan äippä on vielä hulluudessaan heitä fainittamassa lähes kuten ihmeellisellä Ameriikan maalla bimboimmat lapsisiaan ”kasvattavat”.

  Reply
 • 10.8.2017 at 19:37
  Permalink

  sexi,,,wau,,tyllerö,,,vittu

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.