Näkökulma – Perussuomalaisten uusi aika

4
Mainos
Kuten aikaisemmin kirjoitin, olen pitkään seurannut perussuomalaisten tekemisiä politiikassa, aloitin jo nuorena miehenä SMP:n aikana, jolloin olin hetken aikaa toiminnassa mukana Sulo ”Suti” Aittoniemeninnoittamana.

Myöhemmin olin vaalipäällikkönä Tony ”Viikinki” Halmeen synnyttämässä jytkyssä. Kuten muistamme, siitä perussuomalaisten menestystarina alkoi. Vasta silloin Timo Soinikin pääsi ensimmäistä kertaa eduskuntaan, Tonyn imussa.

Kun vuonna 2003 huomasin mikä mies Timo Soini todellisuudessa on, jäin pois puolueen toiminnasta. Minulle on raskasta katsella politiikan tekoa, jossa vain pelleillään ja ajetaan omaa etua.

Nyt perussuomalainen puolue on uuden alun edessä. Tätä hetkeä olen 14 vuotta odottanut; että pelkkä opportunistinen populismi vaihtuu todellisten tärkeiden asioiden ajamiseen ja oman kansakunnan puolustamiseen.

Johtajuus ratkaisee pelin

Perussuomalaisten uudet johtajat ovat erittäin lupaavia. He ovat jo riittävän kokeneita onnistuakseen. Heillä on aidot teemat, koska Suomen päälle on kasautumassa mustia pilviä.

Tämä maailma on kääntymässä asentoon, joka ei lupaa hyvää pienelle kansakunnalle. Olemme jäämässä isompien jyrän alle, jos emme nyt ole päättäväisiä ja viisaita.

Perussuomalaisten uusi johto selvästi hahmottaa lähestyvät ongelmat, ja myös ratkaisut niihin. Haasteena eivät ole puolueen teemat vaan puolueen johtajuus. Hyvätkään teemat eivät kanna, jos ei osata johtaa.

Kokoomus on ollut hyvä valitsemaan johtajia. He pelaavat aina usealla kärjellä. Muutama vuosi sitten Kokoomuksen kärkipelaajat olivat Sauli Niinistö, Jyrki Katainen ja Alexander Stubb. Siinä oli jokaiselle jotakin, äidille ja tyttärelle, ja homopojallekin. Se toimii, ääniä sataa kun jokainen löytää puolueen kärkipelaajista itselleen sopivan ehdokkaan.

Ulkoapäin tarkastellen Perussuomalaisten nykyjohto on yhtä hyvä kuin oli tuo mainittu kokoomuksen trio. Ehkä jopa parempi.

Jussi Halla-aho miellyttää tietynlaisia ihmisiä, Laura Huhtasaari on erittäin suosittu, ja Teuvo Hakkaraisellaja Juho Eerolallakin on omat kannattajakuntansa. Ihan kaikkia ei perussuomalaisissa kuitenkaan pyritä miellyttämään, eikä tarvitsekaan. Tuo kvartetti pärjää kyllä, kun jaksaa tuoda teemojaan esiin riittävän pitkään ja oikealla asenteella.

Harmi, että perussuomalaisten johto vaihtui vasta nyt, koska moni asia on mennyt Suomessa huonoon suuntaan viimeisten vuosien aikana, juurikin perussuomalaisten vanhan johdon opportunismin takia.

Mutta ei heitetä kirvestä kaivoon, vaan uskotaan parempaan tulevaisuuteen. Siihen tarvitaan uudistunutta perussuomalaista puoluetta. Kuka muu meidän asiaamme ajaisi paremmin, kuin henkiseltä perustaltaan 100% suomalaismielinen puolue.

Suomi on edelleen puolustamisen arvoinen!

-Veikko Vallin

Mainos

4 KOMMENTIT

  1. NÄYTÄ olevan monellta tahollta suuri pelko PS, ja jussista -laurasta !!! Kansa tarvitse nitä JURI NYT !!!

  2. Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Ennustan, että persujen megajytky saa odottaa, niin kauan kunnes ”puhdistus” Ps-puolueen sisällä tärkeimmissä elimissä on suoritettu loppuun. Ja ennustan, että jos ”puhdistuksen” kanssa vatuloidaan liian kauan, niin persut ovat kohta muisto vain ja uuvatit kaappaavat persujen ”rauniot”. Nyt on aika toimia. Toivottavasti ”Halla” ottaa isännän eleet puolueen johdossa.

  3. Ei pääse erotetut takaisin puolueeseen. Vaikuttaa siltä että piiritasolla sama rasistien kyttäys jatkuu. Soinilaisia ei ole saatu murskattua. Tai sanotaanko sitä henkeä joka pilasi puolueen. Radikaaleja ei suvaita.

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.