Anonymous-ryhmältä tappouhkaus David Dukelle? (Video)

0

Entinen Ku Klux Klanin johtaja David Duke tuli äskettäin julkisuuteen kiittäessään presidentti Donald Trumpia maltillisesta ja tasapuolisesta suhtautumisesta Charlottesvillen yliajoon, jossa yksi mielenosoittaja sai surmansa. Trump oli kohdistanut moitteen mellakkatilanteen kumpaankin osapuoleen, ”äärioikeistolaisiin” ja ”antifasisteihin”. Nyt anonymous-hakkeriryhmän nimissä esiintynyt henkilö on uhannut Dukea ja kahta muuta oikeistoradikaaleja väkivallalla.


Anonymousin nimissä esitetty viesti kuuluu:

”You are not safe. The blood of Heather is on your hands, and you will pay for it in blood.”

”Et ole turvassa. Heatherin veri on kädessäsi, ja maksat verellä.”

Yleisen ymmärryksen mukaan käytetty sanamuoto tarkoittaa, että viestin vastaanottaja on hengenvaarassa viestin lähettäjän toimesta. Heather viittaa Charlottesvillessä tahallisen yliajon seurauksena menehtyneeseen mielenosoittajaan Heather Hayeriin. Yliajaja oli ”New Right” -mielenilmaisuun osallistunut ohiolainen nuorimies, James Alex Fields Jr., joka ajoi tahallaan vastamielenosoittajien päälle autollaan. Tapauksen yhteydessä ei ole epäilty teknistä vikaa tai sairaskohtausta, eikä mahdollisen uskonnollisen motiivin olemassaoloa ole julkisuudessa erikseen kiistetty.

Kuvassa menehtynyt Heather Heyer:

Anonymous-ryhmän henkilöt eivät ilmoittaudu julkisesti, ja viestin aitoutta on vaikea tarkistaa. Anonymousin nimissä on aiemmin otettu kantaa mm. globaaliin kapitalismiin ja ääri-islamismiin.

Poliittisen väkivallan, tai sellaiseksi tulkittavan tapahtuman, yhteydessä on melko tavanomaista, että esitetään lisää tappouhkauksia. Asianomaiset eivät näe tässä mitään kummallista.

Express.co.uk tänään.

Anonymous Charlottesvillen tapauksesta:


Tällä videolla ”protestoijat” tuhoavat monumentin Durhamissa Pohjois-Carolinessa. Toimijat vaikuttavat jossainmäärin mielipuolisilta, joten Suomenkin mediassa esiintyvä suuttumus presidentti Donald Trumpia kohtaan hänen tuomittuaan sanallisesti Konfederaatin muistomerkkien ympärillä käytävään kiistelyyn liittyvien väkivaltaisten mielenilmausten kaikki osapuolet, on vaikeasti ymmärrettävää.

Nykysuomi kertoi 13.08. Charlottesvillen yliajajasta:

Charlottesvillen kaahaaja on ohiolainen James Alex Fields Jr. (Video)Trump rökitti kaikki Charlottesvillen tapahtumista

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.