Musta professori ennusti Alt-Right-liikkeen: eivät ole valkoisen ylivallan kannattajia

1

Afroamerikkalaisprofessori Carol Swain ennusti uuden valkoisen nationalismin nousun jo 2002 julkaistussa kirjassaan. Swain sanoi haastattelussaan Fox News-kanavalla, että Alt-Right liike ei ole valkoisen ylivallan liike.

Swainin mukaan kysymys on siitä, että Yhdysvaltain valkoiset kokevat, että heidän oikeuksiaan poljetaan, heitä syrjitään ja heillä ei ole muiden ryhmien tapaan oikeutta olla ylpeitä omasta kulttuuristaan.


Professori kertoo myös, että liikkeen nousu oli näkyvillä jo 2000-luvun vaihteessa ja että se vaatii valkoisille samoja oikeuksia kuin muillakin ryhmillä on ja että se ei ole väkivaltainen, vaan paremminkin separatistinen.

Swain toteaa vielä, että liike on älyllisempi kuin aiempi valkoista ylivaltaa ajava liike. Se käyttää sosiaalisten tieteiden tietoja, FBI-tilastoja ja tiedettä ylipäätään perustellakseen kantojaan.

Professori Carol Swainin mukaan tarvitaan aitoa dialogia, todellista keskustelua tilanteen selvittämiseksi, koska Yhdysvaltain valkoisilla on todellisia huolenaiheita.

Voit katsoa videohaastattelun alta:


1 KOMMENTTI

  1. Tämän saman voisi sanoa jopa niin, että kun politiikka menee vain äärivasemmistolaista itseinhoa hyväksyväksi yhden aatteen lauluksi, osa kansasta alkaa vaatia demokratiaa ja tasa-arvoa takaisin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.