Väliraportti liikenteen päästövähennystavoitteista ei valmistunut ajoissa

Liikenteen päästövähennystavoitteita koskevan väliraportin valmistuminen siirtyy.

Liikenneverkon rahoitusta arvioiva parlamentaarinen työryhmä jatkaa keskustelua päästövähennyksiä koskevasta esityksestään elokuun aikana.

Parlamentaarinen työryhmä on kuullut työskentelynsä aikana useita asiantuntijatahoja toimenpiteisiin liittyen sekä käsitellyt eri vaihtoehtoja liikenteen päästöjen vähentämiseksi.

Liikenne- ja viestintäministeriö asetti 8. helmikuuta 2017 työryhmän, jonka tehtävänä on määritellä liikenneverkon ylläpitoon ja kehittämiseen tarvittavat keinot. Työryhmässä on edustus jokaisesta eduskuntaryhmästä ja sen toimikausi on 28.2.2017-28.2.2018. Parlamentaarisen työryhmän oli tarkoitus antaa väliraportti liikenteen päästövähennystoimenpiteistä 18. elokuuta.

Lähde: Valtioneuvosto

One thought on “Väliraportti liikenteen päästövähennystavoitteista ei valmistunut ajoissa

  • 18.8.2017 at 10:07
    Permalink

    Minä ainakin olen hoitanut oman osuuteni päästövähennyksistä. Ennen ajoin autolla työni puolesta noin 60 000km/a. Sitten vaihdoin työpaikkaa ja nyt ajan noin 12 000km/a. Ja kun laman seurauksena todennäköisesti tulee potkut vuodenvaihteen YT-neuvotteluissa, sen jälkeen ajan vain 2000-3000km/a. Loput kuljen jalkaisin ja ajan polkupyörällä. Ulkomaankauppakin on kohdallani korjaantunut paljon kun ei tarvitse polttoainetta minua varten ostaa.

    No, totuushan näissä ”päästöissä” ja ”dieseleissä” on se että koska euroopassa ihmiset ovat ruvenneet reissaamaan todella paljon, niin polttoaineet tarvitaan lentoliikenteen käyttöön. Mistään muustahan tässä ei ole kyse. Lentoliikennettä ei enää edes rekistreröidä päästöihin (aikaisemmin kirjattiin muttei laskettu mukaan) joten hyvällä omallatunnolla ihmiset voi lennellä eurooppaan ja takaisin. Eikä se ole yhtään saastuttava matkustusmuoto. Vaikka se kuluttaa polttoainetta enemmän kuin henkilöauto VAIN yhden ihmisen ajamana. Nelihenkisen perheen lennättäminen Mallorcalle ja takaisin kuluttaa noin 4500kg kerosiinia. Mikä on litroissa vielä vähän enemmän.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.