Näkökulma: Husu Husseinin väitteet Vantaan puukotuksesta osoittautuivat vahvasti liioitelluiksi

Sananvapauspalkinnon saanut toimittaja, yrittäjä ja poliitikko Husu Hussein kertoi eilen Facebookissa, kuinka Vantaalla olisi puukotettu kahta ulkomaalaistaustaista henkilöä kantasuomalaisen toimesta.

Husu väitti, että tummaihoisia poikia olisi puukotettu pelkästään sen perusteella, että he ovat muslimeja. Husu myös väitti puhuneensa toisen pojan äidin kanssa puhelimessa.

Ainakin minun korvaani juttu tuntui alusta asti epäuskottavalta, koska moinen toiminta ei oikein sovi yhteen suomalaisen mielenlaadun kanssa. Husu kuitenkin kertoi yksityiskohtaisesti, kuinka toinen uhreista on teho-osastolla kriittisessä tilassa, ja kuinka tekijä on jo poliisin hallussa. Siihen päälle Husu tilitti, kuinka järkyttynyt hän oli.

Hän toivoi myös, ettei tästä tule väkivallan ja koston kierrettä, ja käytti hashtageja #eirasismille ja #pelipoikki.

Ihan kiva tarina, mutta Husun aloittamien huhujen levittyä sosiaalisessa mediassa, päätti poliisi viimein ottaa kantaa asiaan. Poliisi Petri Eronen twiittasi, että poliisilla ei ole ollut mitään puukotustehtäviä maanantain tai tiistain aikana kyseisellä alueella. Tässä vaiheessa juttu vaikuttikin täysin tuulesta tempaistulta.

Tiistai-aamuna Helsingin Sanomat kuitenkin julkaisi poliisilta saamiensa tietojen perusteella uutisen, jonka mukaan jonkinlainen väitetty puukotus olisi tapahtunut Vantaalla sunnuntaina, ja että se täyttäisi rasistisen rikoksen tunnusmerkit. Tapaus ei kuitenkaan ollut uutisen mukaan ollenkaan niin järkyttävä kuin mitä Husu oli väittänyt. Husun väittämän kahden uhrin sijaan uhreja on vain yksi, joka oli selvinnyt tapauksesta pelkällä pintanaarmulla. Kukaan ei siis ollut teho-osastolla kuoleman kielissä, kuten Husu oli väittänyt.

Lisäksi Husu väitti, että tekijä olisi saatu jo kiinni, HS:n uutisen mukaan mahdollista tekijää ei ole vielä tavoitettu. Tekijöitäkin oli HS:n mukaan kaksi, joista toinen oli puheen perusteella virolainen. Husu puhui yhdestä suomalaisesta tekijästä.

Mutta mutta. Jotta kaikki ei olisi näin selvää, twiittasi poliisi Petri Eronen, että sunnuntain tapahtumat ovat asianomistajan kertomuksen ja paikkatutkinnan välillä ristiriitaisia. Lisäksi poliisin edustaja kertoi Ylelle, että mitään näyttöä asiasta ei ole, ja ainakaan toistaiseksi ei ole aihetta epäillä rasistista viharikosta. Lisäksi asianomistaja ei poliisin mukaan ole tarvinnut minkäänlaista hoitoa.

Tämän lisäksi MTV:lle poliisi tyrmää huhun täysin. Lue juttu tästä linkistä.

Toisin sanoen saattaa sittenkin olla mahdollista, että koko puukotus on täysin keksitty juttu, ja ulkomaalaistaustaisten keino saada huomiota, uhriutua ja mahdollisuus päästä syyttelemään kantasuomalaisia perusteettomasti rasisteiksi.

Juuri tätähän he tällä hetkellä tarvitsevat. Jotta huomio saataisiin pois viime perjantaisesta Turun puukotuksesta, tulee tällainen kantasuomalaisen tekemä, muslimiin kohdistettu puukotus juuri tähän saumaan heille kuin taivaan lahjana. Jos sellaista ei kuitenkaan tapahdu, voidaan sellainen keksiä, ja otsikot ovat varmoja. Taas päästään takaisin median normaaliin päiväjärjestykseen, jossa suomalaiset ovat väkivaltaisia kiihkoilijoita ja rasisteja, ja maahanmuuttajat viattomia reppanoita ja uhreja.

Mitä tästä opimme?

Tässä tullaankin muutaman perimmäisen kysymyksen äärelle. Miksi sananvapauspalkittu Husu tahallaan levittää vahvistamattomia huhuja, jotka myöhemmin osoittautuvat vähintään vahvasti liioitelluiksi, tai peräti silkaksi valheeksi? Eikö juuri tuollainen kantasuomalaisia vastaan kohdistettu, leimaava ja mahdollisesti perätön syyttely ole vihapuhetta puhtaimmillaan? Eikö juuri tuollainen puhe ole omiaan lisäämään jännitteitä kansanryhmien välillä ja lietso ihmisiä kostonkierteeseen ja väkivaltaan?

Eikö tuollaisten väritettyjen tai keksittyjen huhujen kertominen täytenä totuutena vie uskottavuuden koko Husun politiikalta, joka aiemminkin on tuntunut perustuvan pelkästään vastakkainasetteluun ja somalien etujen ajamiseen? Yhtä lailla se vie uskottavuutta Helsingin Sanomilta, joka uutisoi asiasta. Mikäli koko juttu paljastuu myöhemmin keksityksi, Hesari tuskin julkaisee oikaisua.

Tunnustaako Husu olleensa väärässä ja pyytääkö hän anteeksi puheitaan? Ei kannata pidätellä hengitystään niitä odotellessa. Luultavasti Husu jääräpäisesti jatkaa väitteitään tarinansa täydellisestä todenperäisyydestä, tai sitten hän keksii, että hänen tilinsä on kaapattu, ja joku muu pahatahtoinen sielu on levittänyt muunneltua totuutta hänen nimissään. Tai sitten hän yksinkertaisesti pysyttelee hiljaa siihen asti, kunnes pöly on laskeutunut. Sitten onkin aika taas keksiä jotain muuta, jonka varjolla voidaan syytellä kantasuomalaisia rasisteiksi.

Mihin me tarvitsemme tällaisia yhden asian poliitikkoja?

Lue myös:

9 thoughts on “Näkökulma: Husu Husseinin väitteet Vantaan puukotuksesta osoittautuivat vahvasti liioitelluiksi

 • 22.8.2017 at 11:02
  Permalink

  Kyllähän sen melkein heti arvasi että paskaahan Husu puhuu.Hän on valehdellut ja liioitellut asioita monta kertaa ennenkin.Koraanin mukaanhan meille ´vääräuskoisille´voi valehdella.Tyhmä ja paska ukko koko Husu.

  Reply
 • 22.8.2017 at 11:22
  Permalink

  ” ja kuinka tekijä on jo poliisin hallussa”
  Eikös Husu pitäis olla poliisin hallussa ja tutkinta päällä, mikäli tämä hänen uutinen on valeuutinen kiihottaakseen kansanryhmää ?

  Reply
 • 22.8.2017 at 12:18
  Permalink

  Pitää muistaa että sekä husu että feminatsit pystyy keksimään ihan mitä vaan suustaan kun vastassa on (natsi) tarkoitus pyhittää keinot ja kun lopulta jää kiinni rasistille ei tarvitse puhua tai jos siihen keskusteluun joutuu kierrellään ja kaarrellaan kaikki asiat mitä älyttömimmillä kommenteilla ja argumenteilla ja vaikka joku niitten omalta puolelta sanoo että ei se ehkä noin mene sekoavat he ja käyvät omiensa kimppuun ja huutavat että yrität puolustella natsia.

  Reply
 • 22.8.2017 at 13:06
  Permalink

  Syö kakkaa ja niin edelleen… vai miten-se-nyt-meni husu?

  Reply
 • 22.8.2017 at 13:15
  Permalink

  Juu, Husu taitaa nyt kiihottaa kansanryhmää vastaan. Jos Somali on selvinnyt naarmuilla ja rikospaikkatutkinta ei täsmää kertomukseen, niin joku puhuu paskaa… syytettä perään vaan. Pienemmistäkin väitöksistä on ihmiset syytteitä saanut… vai oikein teholla!? Hah!

  Reply
 • 22.8.2017 at 13:25
  Permalink

  Somaloinen joka kuuluu kestapuolueeseen!!! Pelkästään noilla tiedoilla luulisi jokaisen ymmärtävän ettei sieltä suusta valu kuin pelkkää (lehmän)paskaa.

  -Poikkeuksetta!

  Reply
 • 22.8.2017 at 14:19
  Permalink

  HS kommenteista erään isän kirjoitus. Jos pitää paikkansa, niin Husun uhri on itse taparikollinen.

  ”Tyttäreni oli puskaradiosta kuullut tämän tapauksen uhrin nimen.
  Jos tieto pitää paikkaansa, niin uhrin ja hänen jenginsä CV:t löytyvät suhteellisen pitkästä Vantaan kärjäoikeuden päätöksestä, joka koskee useita pahoinpitelyjä Kilterin koulussa Vantaalla ja koulun lähialueella menneiltä vuosilta.
  Pahoinpitelyt ja kiristykset kohdistuivat nuorempiin koulun oppilaisiin.
  Edellämainitut pahoinpitelyt tapahtuivat noin 6 – 7 vuotta sitten tyttäreni olessa yläasteella.

  Olen toiminut kansaivälisissä yrityksissä yli 20 vuotta ja tuomitsen jyrkästi kaiken rasismin ja vastakkainasettelun.”

  Terveisin
  Juha

  Reply
 • 22.8.2017 at 15:45
  Permalink

  Husu ja Hesari tekivät valeuutisen. HS joutui päivittämään juttua ja Husu höpöttää jo väärinkäsityksestä!

  Reply
 • 24.8.2017 at 05:46
  Permalink

  Husun kannattaisi ehkä lukea opettavainen satu Pekasta ja sudesta?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.