Näkökulma: Kun unelma särkyy – Katso kuvakollaasi järjettömyyksistä

Viime perjantaina poliisin viestintäpäällikkö twiittasi, että Suomen sisäinen turvallisuus on tällä hetkellä parempi kuin koskaan, ja kehotti ihmisiä nukkumaan rauhassa. Parin tunnin päästä tapahtui Suomen historian ensimmäinen terrori-isku.

Tosin sitä ei haluttu tunnustaa, että osana unelmaa Suomeen avosylin vastaanotetut turvapaikanhakijat voisivat syyllistyä terroristiseen tekoon. Vaikka alusta asti oli aivan ilmiselvää, että terroriteosta on kyse, yritti unelmakuplassaan elävä porukka selitellä tekoa mm. psykoosilla, aivan kuten Ruotsin Ikea-puukotuksenkin yhteydessä tehtiin. Siinä sivussa hävettiin olla suomalaisia, ja muistutettiin, kuinka suomalaisetkin voivat tehdä näin.

Jopa itse pääministeri Juha Sipilä valehteli kansalle päin naamaa, ettei kyseessä ole terroriteko (katso artikkelikuva). Samaa virttä veisasi sisäministeri Paula Risikko.

Kun totuus alkoi pikkuhiljaa valjeta kovapäisimmillekin monikulttuurisuuden nimiin vannovalle poliitikolle, alkoi vähättely. Sipilä totesi kyseessä olevan yksittäistapauksen, ja oli vain huolissaan ulkomaalaisvihan lisääntymisestä.

Hallitus piti perjantai-iltana jonkinlaisen hätäkokouksen asian tiimoilta, mutta kuten odotettua, mitään konkreettisia toimia vastaavan estämiseksi tulevaisuudessa ei esitetty. Luultavasti tilaisuudessa vain juotiin viinerikahvit ja todettiin, että tämä ei ollut ollenkaan kiva juttu.

Kuten totuttua, Sipilä esitti iskun jälkeen jo tutuksi tulleen twiittinsä, jossa hän kertoo ajatusten olevan uhrien omaisten luona ja tuomitsevansa iskun. Sama juttu kuin aina ennenkin terrori-iskun sattuessa Euroopassa, sillä erotuksella, että tällä kertaa iskun tapahtuessa kotimaassa, ei Sipilä enää jaksanut olla shokissa, kuten aiemmin.

Heti seuraavana päivänä Turun torille ilmestyi suvaitsevaisten joukko näyttämään keskisormiaan omasta ja läheistensä turvallisuudesta huolissaan oleville mielenosoittajille, ja olemaan itse huolissaan, mistäpä muustakaan kuin rasismista.

Lauantain Aamulehti pyhitti koko etusivunsa vanhalle tutulle jargonille, kuinka pelolle ei saa antaa valtaa. Että olkaa vaan ihan rauhallisia odottaessanne, milloin osuu omalle kohdalle. Turun Sanomat ja lukemattoman moni muu media etsi käsiinsä kaikki mahdolliset hassanit, hasanit, husseinit ja bin-ladenit, ketkä sattuivat maleksimaan lähelläkään tapahtumapaikkaa, ja kirjoittivat sankaritarinoita, kuinka he auttoivat iskujen uhreja. Samaan alhaiseen temppuun syyllistyi myös Ville Niinistö.

Monet näistä tarinoista osoittautuivat myöhemmin erittäin väritetyiksi. Asiaan kiinnitti huomiota jopa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, joka kuitenkin myöhemmin poisti asiaan liittyvän kommenttinsa Facebookista valhe… eikun valtamedian noustua takajaloilleen. Ne suomalaiset, jotka oikeasti auttoivat uhreja ja ansaitsevat kiitoksen, sivuutettiin tyystin. Sen sijaan media kertoi meille, kuinka vain ulkomaalaiset auttoivat uhreja, ja suomalaiset kaivoivat vain puhelimia taskuistaan.

Median järjettömästä suhtautumisesta asiaan kertoi myös tämä humoristinen huomio:

Vauhdilla pyrittiin saamaan ihmisten huomio toisaalle, sillä hyökkäys on paras puolustus. Suomalaisten syyttely alkoi samantien.

Myös härski tekijän valkopesu alkoi välittömästi. Joku neverheard-dosentti esitti pitkän liudan perusteluja sille, kuinka tekijä ei ole terroristi, ja mistä kaikista mielenterveyden ongelmista hän voikaan kärsiä. Lue pöyristyttävä ja uhrien omaisia kohtaan röyhkeä artikkeli tästä linkistä.

Huomioitavaa on se, että tuo järkyttävä juttu julkaistiin päiviä sen jälkeen, kun poliisikin oli ilmoittanut tutkivansa tapausta terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja murhan yrityksinä, ja kun oli yleisessä tiedossa, että tapaukseen liittyy useita muitakin epäiltyjä. Kyse ei todellakaan silloin ole pelkästään yhden ihmisen päähänpistosta tai mielenoikusta.

Median reagointi terrori-iskuun noudattaakin pelottavan tarkasti yllä olevaa parodiamielessä laadittua kaavaa.

Kenties törkein vähättely ja kommentti uhrien omaisia kohtaan tulee tässä. Eräs henkilö ihmetteli paniikinlietsontaa ”parista puukon puhkomasta”.

Yksittäisten kansalaisten kommentit voinee jättää omaan arvoonsa, mutta huolestuttavinta on maan pääministerin kädettömyys asian suhteen. Tulevia iskuja ei millään tavalla estä se, että lässytetään Twitterissä samoja virsiä kuin ennenkin. Pääministerimme jauhaa lamaantuneena latteuksia, kun omaa kansaa lahdataan turuilla ja toreilla.

Juuri Sipilä ja Orpo pitivät rajoja apposen auki, kun suuri turvapaikanhakijatulva maahamme alkoi. He eivät ryhtyneet minkäänlaisiin toimenpiteisiin estääkseen asiaa, he vain seurasivat tilannetta. Heidän voidaan täten katsoa olevan vastuussa jokaisesta rikoksesta, joita nämä turvapaikanhakijat ovat Suomessa tehneet. Mutta kantavatko he vastuunsa, tai ymmärtävätkö he toimettomuutensa ja saamattomuutensa seuraukset? Siihen hyvän vastauksen antaa seuraava somessa leviävä pilakuva.

Suomessa on hallitus ja eritoten pääministeri, jotka ovat epäonnistuneet tehtävässään. Hallituksen prioriteetti kuuluisi olla oman kansan turvallisuuden takaaminen. Urho Kekkoselle se oli itsestäänselvyys. Nykyiselle hallitukselle tärkeämpää on ulkomaalaisten, kansantaloutta jo muutenkin rasittavien turvapaikanhakijoiden, jopa rikollisten sellaisten, suojeleminen. Turun iskun pääepäiltyä nimittäin kuultiin aiemmin tänään vangitsemisoikeudenkäynnissä niin, että epäilty oli naamioitu ja sijoitettu sairaalan kellarikerroksen lukittuihin turvatiloihin. Ja Migri ilmoitti, että kaikki häntä koskevat tiedot ovat salaisia.

Vajaa pari vuotta sitten Päivi Nerg selitti, kuinka Suomessa tiedetään hyvin kaikkien tänne tulijoiden taustat. Tästä voidaan päätellä, että Nerg tiesi senkin, että pääepäilty oli kirjautunut turvapaikanhakijaksi jo Saksassa, eikä häntä olisi täten tarvinnut Dublin-pykälän nojalla ottaa Suomeen vastaan lainkaan. Lisäksi hän oli esiintynyt Saksassa useilla eri valehenkilöllisyyksillä ja syyllistynyt rikoksiin, muun muassa pahoinpitelyyn.

Tällaisia henkilöitä tulee Suomeen jatkuvasti lisää, sillä rajat ovat edelleen auki. Voimme vain odottaa, missä seuraava isku tapahtuu, sillä hallitus ja viranomaiset ovat toimintakyvyttömiä.

Kuinka kauan me annamme tämän jatkua?

 

 

 

 

 

 

15 thoughts on “Näkökulma: Kun unelma särkyy – Katso kuvakollaasi järjettömyyksistä

  • 22.8.2017 at 15:33
    Permalink

    Terroristien hyyssääjien kannattaa alkaa pakkailemaan matkalaukkujaan -Torniossa on raja auki, voitte poistua lemmikkienne kanssa monikulttuuriseen kansainkotiin jatkamaan #unelmaanne.

    -Suomi ei teitä tarvitse. Poistukaa!

    Reply
  • 22.8.2017 at 15:54
    Permalink

    Tuo ensimmäinen kuva on se jossa näkyy Juhan ongelma. Olen miettinyt että onko Juhalla aivoissa alkoholivaurio kun hän ei pysty nostamaan silmäluominaan (avaamaan silmiään) ylös asti, vaan ne ovat jatkuvasti ”puolitangossa”. Tämä on tyypillinen indikaatio aivojen alkoholivauriosta, mm. raskauden ajan alkoholinkäytöstä.

    Ja mitä tulee Meriläiseen, niin en usko että hänen vittunsa haisee enää hyvälle. Vehkoosta tai Nergistä puhumattakaan.

    Reply
    • 23.8.2017 at 08:24
      Permalink

      Ainakin lievää autisimia tai joku luonnehäiriö. Tai kiihkouskovaisuus ja rahalle ahne, paha yhdistelmä. Vihaa Suomalasia köyhiä ja vähävaraisia mutta ottaisi kaikki maailman muslimit ja loisjat nurkkiimme. Valehteli ovelasti talonsa antamisesta ja signaali lähti maailmalle kulovalkean tavoin ja porukkaa alkoi lappamaan jopa hyvinvointivaltio ruotsista. Orpo toki oli tyytyväinen kun akan bisnekset saivat uutta nostetta.

      Reply
  • 22.8.2017 at 15:55
    Permalink

    Monikulttuurista väriä kadulle, se on suomalaisten VERTA!

    Reply
  • 22.8.2017 at 16:53
    Permalink

    On kyllä kumma, kun Euroopassa terroritekoja tekevät melkein ainoastaan muslimit, joiden osuus Euroopan väestöstä on vielä toistaiseksi pienehkö, tosin pahalla tavalla kasvussa.

    On kyllä kumma, että Ranskan vangeista 70 % on muslimeita, vaikka muslimeita on alle 10 % Ranskan väestöstä.

    On kyllä kumma, että todellisuus näyttää tuolta, kun kumminkaan muslimit ovat ihan kuten muutkin, eivätkä sen kummoisempia ja islamkin on rauhanuskonto.

    Koska unelman sumu hälvenee ja ymmärretään katosoa todellisuuteen. Muslimit eivät ole henkisesti kypsiä länsimaihin joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Eivät sossun elättinä olevat slummit rikasta yhtään maata, eikä se ole kansainvälisyyttä. Jos väittää sen olevan hyödyllistä, on rasisti, koska lähtökohtana ei ole todelisuus, vaan ei-valkoisuus.

    Reply
    • 22.8.2017 at 17:49
      Permalink

      Ei se itsestään hälvene -aivopesu ja valtamedian raivokas propaganda on tehnyt tehtävänsä ja tietty osa kansasta on menettänyt kokonaan kyvyn rationaaliseen ajatteluun -tähän, onneksi vielä ruåtsin vastaavaa paljon pienenpään ryhmään ei kannata tuhlata energiaa vaan kaikki voimat tulee kohdistaa päättäjiin ja virkamiehiin jotka TÄYSIN TIETOISESTI ajavat suomea kohti monikulttuurista etnohelvettiä. Todelliset syylliset löytyvät sieltä -pirullinen joukko rikollisia joille mikään ei ole pyhää. Vastus joka voidaan voittaa vain ja ainoastaa yhteistyöllä -mitään keskinäisiä riitoja kansallismielisten ryhmittymien välille ei nyt kertakaikkiaan saa tulla, kyseessä on suomen ja suomalaisten kohtalon hetket -selviytymistaistelu.

      Reply
    • 22.8.2017 at 20:50
      Permalink

      ”On kyllä kumma, että Ranskan vangeista 70 % on muslimeita, vaikka muslimeita on alle 10 % Ranskan väestöstä.”

      Tämä on ihan paskaa. Ilmeisesti Googlen käyttö ei onnistu noilla lahjoilla.

      Reply
      • 23.8.2017 at 08:10
        Permalink

        Pistä tähän parempaa tietos sitten ja lakkaa viisastelemasta. Vakavasta asiasta on kyse.

        Reply
  • 22.8.2017 at 21:03
    Permalink

    Niinpä… hyvä kuvakollaasi, kiitokset siitä.
    Nythän taitanee olla niin, että valtion absoluuttinen perustehtävä on huolehtia ulkoisesta ja sisäisestä turvallisuudesta. Tässä perustehtävässä on nyt valtio epäonnistunut… verisesti.
    Sipilän kutsumana (talo pakolaisille) ja Orpon avustamana ( sopimukset vaatii) on maahamme tuotettu jihadisteja tp-hakijoiden joukossa.
    Jihadisti käy uskonsotaansa ja kokee olevansa sotilas/soturi jonka tehtävänä on käydä sotaa.
    Eli valtio on päästänyt aluellensa sotilaan sotimaan sotaansa ja sitä ei estetty edes valtion sisällä ja sotilas pääsi suorittamaan valitsemansa tehtävän. Näin ollen sekä ulkoisen että sisäisen turvallisuuden (perustehtävän) ylläpito on epäonnistunut.

    Entäpä tulevaisuudessa? Todennäköisesti ei turvallisuus ei kohene…

    Montako vierasperäistä sotilasta on alueellamme ? Monta…

    Saako Suomalaiset itse puolustaa itseään? Tuskin, asiaan liittyvät lait tulevat todennäköisesti
    vain tiukkenemaan. Etenkin aselait…

    Mitä tehdä? Äänestä oikein… älä ainakaan vihervasemmistoa… äläkä kykypuoluetta tai kepua…
    Jos meno ei muutu, niin pakene maasta ( euroopasta siis)…

    Reply
  • 22.8.2017 at 21:38
    Permalink

    Pitääkö vääntää rautalangasta.
    Kansallismieliset jotka vastustavat nykyistä pelleilyä EIVÄT ole ulkomaalaisvastaisia tai rasisteja!
    Tämä pakolaispolitiikka on nimenomaan pelleilyä, kaikenlisäksi kallista ja vaarallista.
    Se poliisinkin peräänkuuluttama MOTIIVI tappamiselle löytyy rauhanuskonnon pyhästä kirjasta moneen kertaan.
    Kun löytyy ihmisiä joiden tavat, uskonnon ohjeet ja arvot ovat monilta osin vastoin lakejamme, demokratiaa, ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja sivistystä, heitä eivät järkevät ihmiset maahansa halua. Kysymys ei ole rasismista, kaikkea ei voi eikä tarvitse suvaita.

    Reply
  • 23.8.2017 at 03:50
    Permalink

    JUUDAS Sipilällä on terroristien murhaamien suomalaisten verta käsissään.

    Sipilä, Orpo ja Risikko vastaamaan teoistaan.

    Törkeä maanpetos

    Jos maanpetoksessa

    1) aiheutetaan vaara valtakunnan tai sen osan joutumisesta vieraan vallan alaiseksi tai

    2) muuten aiheutetaan Suomelle erityisen suurta vahinkoa

    ja maanpetos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä maanpetoksesta vankeuteen vähintään neljäksi vuodeksi tai elinkaudeksi.

    Yritys on rangaistava.

    Reply
  • 23.8.2017 at 04:04
    Permalink

    Valtakunnanoikeus kokoontukoon!

    Valtakunnanoikeudessa voidaan nostaa syyte virassa tehdystä rikoksesta valtioneuvoston jäsentä, oikeuskansleria, eduskunnan oikeusasiamiestä, jommankumman korkeimman oikeuden presidenttiä tai jäsentä tai, tietyin rajoituksin, tasavallan presidenttiä vastaan.

    Ministeriä vastaan syyte voidaan nostaa, mikäli tämä ”tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta on olennaisesti rikkonut ministerin tehtävään kuuluvat velvollisuutensa tai menetellyt muutoin virkatoimessaan selvästi lainvastaisesti”.

    Syytteen nostamisesta valtakunnanoikeudessa huolehtii eduskunnan perustuslakivaliokunta. Tämä ottaa asian käsiteltäväksi
    vähintään kymmenen kansanedustajan tekemän muistutuksen vuoksi, tai eduskunnan muun valiokunnan esittämän tutkintapyynnön perusteella.

    Reply
  • 23.8.2017 at 08:28
    Permalink

    Pekka Kallio: ”Tämä on ihan paskaa. Ilmeisesti Googlen käyttö ei onnistu noilla lahjoilla.”

    Joo, sun lahjasi eivät todellakaan ole kovin kummoiset, sillä pikaisella haulla löytyivät nämä ja paljon muita tekstejä asiasta:

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11352268/What-is-going-wrong-in-Frances-prisons.html

    http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/04/28/AR2008042802560.html

    Tietenkin sitten löytyy myös suvakkisivustoja, jotka kieltävät asian. Niihin en kuitenkaan luota paskan vertaa, sillä suvakit valehtelevat aina islamistien puolesta, aivan kuten sinäkin teit ja varmasti teet jatkossakin. Ajat omaakin tuhoasi valheillasi, mutta olet aivan liian tyhmä ymmärtämään sitä.

    Eero Tillanen

    Reply
  • 23.8.2017 at 09:26
    Permalink

    Turussa ”äärioikeistolainen” auttoi puukotettua. Eipä saanut kiitosta Ville Niinistöltä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.