”Lelusalakuljettaja” Rami Adhamille ehdollista veropetoksesta ja pahoinpitelyistä

Aleppon lelusalakuljettajaksi tituleerattu Rami Adhamille, 45, langetettiin tiistaina viiden kuukauden ehdollinen vankeustuomio.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Adhamin veropetoksesta, dopingrikoksesta, huumausainerikoksesta, kirjanpitorikoksesta, kiristyksen yrityksestä sekä kahdesta pahoinpitelystä. Veropetos ajoittuu vuosiin 2012-13 ja pahoinpitelyt kevääseen 2015.

Käräjäoikeuden mukaan Adham laiminlöi valmisteveron maksamisen välittäessään yrityksensä kautta muun muassa proteiinivalmisteita. Adham kiisti tienneensä verovelvollisuudesta.

Oikeus kuitenkin piti menettelyä tahallisena, sillä Adham oli jättänyt selvittämättä liiketoimintaansa liittyneet verovelvoitteet. Adham määrättiin korvaamaan valtiolle vältettyjä veroja yli 9  500 euroa.

Tuomion mukaan Adham on myös tuonut Virosta Suomeen laittomasti anabolisia steroideja ja pitänyt hallussaan huumeiksi luokiteltuja lääkeaineita.

Pahoinpitelytuomiot tulivat uhrin lyömisestä otsaan sekä toisen uhrin lyömisestä kasvoihin. Adham kiisti oikeudessa kaikki syytteet.

Oikeus tuomitsi jutussa myös neljä muuta henkilöä. 37-vuotias syytetty sai muun muassa doping- ja huumerikoksesta 60 päivää ehdollista, 31-vuotias syytetty laittomasta uhkauksesta sakkoja, sekä 43-vuotias ja 39-vuotias muun muassa laittomasta uhkauksesta sakkoja.

Tuomiot eivät ole lainvoimainen.

KRP:n tutkinta rahankeräysrikoksesta loppusuoralla

Rami Adham on tullut tunnetuksi avustustyöstään Syyriassa. Keskusrikospoliisi on tutkinut Adhamin ja Suomi-Syyria-yhteisön toimintaa. Rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan esitutkinta on käytännössä valmis, mutta loppulausuntoja odotetaan vielä. Poliisi tiedottanee jutusta ensi viikolla.

– Rahankeräysrikos on siinä päärikos, voi olla muitakin, Haapala kertoo epäilyistä.

Aiemmin Haapala on kommentoinut, että rahankeräysrikos voisi tulla kyseeseen, jos Syyriaan tarkoitetut rahat eivät ole menneet perille. Suomi-Syyria-yhteisöllä on poliisin mukaan ollut rahankeräyslupa, joka ei kuitenkaan ole koskenut koko maata.

Adham on aiemmin saanut tuomioita pahoinpitelyistä ja dopingrikoksista.

Lähde: IL

4 thoughts on “”Lelusalakuljettaja” Rami Adhamille ehdollista veropetoksesta ja pahoinpitelyistä

  • 23.8.2017 at 11:23
    Permalink

    VAIN VIISI KUUKAUTTA!!! JA EHDOLLISTA!! Tässä maassa on lainsäädäntö pahasti pielessä. Paljonkohan tässä tapauksessa tuli ”paljousalennusta”? Suomihan on ainoa maa jossa saa yhteenlasketuista rikoksista paljousalennusta.

    Reply
  • 23.8.2017 at 11:25
    Permalink

    Kunniakansalaisille aina ehdonalaista, olisiko tavja soittanut demlatunareille joita myös tuomareiksi jotkut kutsuvat.

    Reply
  • 23.8.2017 at 14:56
    Permalink

    Ihanan poliittisesti värittynyt tuomio ja oikeuslaitos. Suoli Niinistökin yritti eilen radiossa haukkua ja solvata kansaa kun se ei arvosta turmeltuneita ja korruptoituneita Demla tuomareita , polpoa ja demaroirua oikeuslaitosta joka ei tuomitse tekojen mukaan vaan sen mukaan kuka tekee.

    Reply
  • 24.8.2017 at 06:09
    Permalink

    Halonen ja muut demarivaikuttajat tekevät vetoomuksen kaverin vapauttamiseksi kaikista syytteistä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.