Juho Eerola epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Poliisi epäilee perussuomalaisten kansanedustajaa Juho Eerolaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Asian vahvisti rikostarkastaja Jouni Niskanen.

Eerola kertoi tänään, että poliisi on kuulustellut häntä Facebook-kirjoituksen takia. Eerola kertoi eilen suoritetusta kuulustelusta myös Facebookissa.

Facebookissa Eerola kertoo sylkeneensä romanikerjäläisten kohdalla. Lisäksi hän on kutsunut Romanian romaneita rikollisiksi. Eerola kuitenkin kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Rikostarkastaja Niskanen muistuttaa, että kiihottaminen kansanryhmää vastaan on harvinainen rikosnimike, josta on vasta vähän oikeuden päätöksiä.

– Siinä haetaan sananvapauden rajoja, mikä ei ole yksiselitteistä. Esitutkintakynnys on myös alhaisempi kuin syytekynnys saati tuomitsemiskynnys. Kyse on vasta epäilystä, Niskanen huomauttaa.

Lähde: IS

6 thoughts on “Juho Eerola epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

  • 25.8.2017 at 15:22
    Permalink

    Menee pikkusen naurettavaks tää touhu.

    Reply
  • 25.8.2017 at 17:21
    Permalink

    Sylkäistä romaanikerjäläisen kohdalla on eri asia kuin sylkäistä kerjäläistä päin, minäkin voin sylkäistä presidentin kohdalla mutta en sylkäisisi presidenttiä päin!

    Reply
  • 25.8.2017 at 17:28
    Permalink

    Kuinka moni on sylkenyt kohti vaalimainoksia? Kuinka moni maahanmuuttaja sylki päin poliisia?? Onko heitä kuulusteltu?? Junassakin monet ovat syljeskelleet ihmisten päälle, onko heitä kuulusteltu ja syytetty. Voi Luoja tätä suomalaista yhteiskuntaa.

    Reply
  • 25.8.2017 at 17:35
    Permalink

    Vittu mitä paskaa. Kuka kiihottui?

    Reply
  • 25.8.2017 at 20:02
    Permalink

    On se kansainvälinen meininki tässä teknologian ihmemaassa.
    Turistit sitten ihmettelevät kun kerjäläisiä joka kulmassa, eikös tämä ollutkaan se high-techin kärkimaa jossa on korkea elintaso.
    Sitten vielä nämä meidän kunniakansalaiset jotka saavat katukuvan näyttämään Mogadishulta tai Bagdadilta

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.