Sveitsiläiskaartin komentaja: Roomaa uhkaa Barcelona-tyyppinen isku (Video)

Vatikaanin sveitsiläiskaartin komentaja Christoph Graf kertoi sveitsiläisellä katolisella verkkosivustolle Cath.ch:lla, että ”(terroristien) hyökkäys Roomaan voi olla vain ajan kysymys, mutta olemme valmiina”. Samaan aikaan ”islamilainen kalifaatti” l. ISIS levittää pahaenteisiä videoita, joissa uhataan Roomaa ja paavia.


Graf mainitsi uhkakuvaa täsmentäessään Barcelonassa tapahtuneen terrori-iskun. Hän puhui Sveitsin Solothurnin kaupungissa uskonnollisessa tilaisuudessa aiemmin tällä viikolla. Jihadistit ovat ennenkin uhkailleet Roomaa ja katolisen kirkon päätä, paavia. Vuonna 2015 levitetyssä videossa, jossa murhattiin myös 21 koptilaista pappia kameran edessä, luvattiin ”seuraavaksi iskeä Roomaan”.

1600-luvulla perustettu paavin henkivartiosto, Sveitsiläiskaarti, muodostaa Vatikaani-valtion oman puolustusyksikön ja turvallisuuspalvelun. Sen jäseniksi rekrytoidaan vain nuhteettomia katolisia sveitsiläisiä.

Roomaan, Pietarinkirkkoon ja paavin henkilöön kohdistuvan terrorihyökkäyksen mahdollisuus on noussut toistuvasti esille.

Asiasta kertoivat tänään Express, Metro.



2 thoughts on “Sveitsiläiskaartin komentaja: Roomaa uhkaa Barcelona-tyyppinen isku (Video)

  • 26.8.2017 at 01:00
    Permalink

    Ehkäpä onnistunut kepponen olisi se sytyke joka tarvittaisiin euroopan pelastamiseksi ? Miettikääpä katolisen kirkon jäsenten reaktioita tyrmistyksen jälkeen. Siinä olisi valtiojohdon turha lässyttää ettei pelolle saa antaa sijaa. Suvaisevinkin vähämielinen dorka unohtaisi että islam on rauhanuskonto. Eläkäämme toivossa. Pasifismilla emme tee enää mitään, pullahalauksella on tervehditty tappajia eikä sillä ole ollut mitään vaikutusta. Päinvastoin, he nauravat lempeydellemme.

    Reply
    • 26.8.2017 at 06:46
      Permalink

      Karrikoiden sanottuna siinä isku löytäisi kohteen joka on viime aikoina kunnostautunut mokutuksessa ja vaatimuksiin että Eurooppa alistuisi täydelliseen islamilaisuuteen kuin teuraalle menevät lampaat. Voi sitä kauhistelua jos isku olisi niin tuhoisa että se suorastaan luhistaisi tämän instituution pyhimmän. Tuskin noista keskiaikaa matkivista pietsin varustatuneista pelle vartijoista olisi paljon vastusta kiihko islamisteille jotka olisivat vaikka Captagon huumeen vaikutuksen alaisina.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.