Merkel puolustaa yhä rajojen avaamista: ”Tekisin saman päätöksen uudestaan”

Saksan liittokansleri Angela Merkel pitää rajojen avaamista miljoonille pakolaisille yhä ”hyvänä ideana” eikä kadu päätöksiään. Vaalien lähestyessä, pakolaisvastaisuuden lisääntyessä ja kannatuksen laskiessa Merkel toteaa ”ettei ole tehnyt yhtäkään virhettä avointen ovien politiikassaan” ja ”korostaa kuinka tärkeää nykyisen kurssin säilyttäminen on.”.

Viimeisen kahden vuoden aikana vastaanotetut pakolaiset ovat vaikuttaneet negatiivisesti Merkelin puolueen, Saksan kristillisdemokraattien kannatukseen ja samalla ohjanneet ääniä äärioikeistolaiselle AfD:lle, jonka odotetaan saavuttavan jopa 10% annetuista äänistä syyskuun vaaleissa. Vastakkainasettelu onkin muualtakin euroopasta tuttu äärioikeisto vastaan muut.

Pakolaispoliittisten päätöksiensä ansiosta ”eurooppalainen suvaitsevaisuus” on henkilöitynyt vahvasti Merkeliin. Saksalaisen Welt am Sonntag-lehden haastattelussa Merkel toteaa että hän ”tekisi samat päätökset uudestaan”. Takeita siitä onko liberaali pakolaispolitiikka enää 2017 valttia, ei ole näkyvissä.

Lähde: The Guardian ja Welt am Sonntag

4 thoughts on “Merkel puolustaa yhä rajojen avaamista: ”Tekisin saman päätöksen uudestaan”

  • 27.8.2017 at 21:27
    Permalink

    Merkel on saanut European Society Coudenhove-Kalergi -säätiö jakaman Eurooppa-palkinnon.

    Järjestö kannustaa Euroopan kehittymistä ns Pan-Euroopaksi.

    ”Kaukaisen tulevaisuuden ihminen on sekarotuinen. Nykyiset rodut ja yhteiskuntaluokat häviävät vähitellen, kun tila, aika ja ennakkoluulot eivät enää vaikuta. Tulevaisuuden euraasia-negroidi-rotu, ulkonäöltään samankaltainen kuin muinaiset egyptiläiset, korvaa kansan monipuolisuuden yksilöiden moninaisuudella.”

    Coudenhove-Kalergi. Praktischer Idealismus (1925)

    Reply
  • 27.8.2017 at 21:41
    Permalink

    Taitaa Merkel olla kohta menneen talven lumia. Ei sitä kukaan täyspäinen enää äänestä

    Reply
  • 28.8.2017 at 05:46
    Permalink

    Saksalaiset ovat ihme kansaa, mutta on sanottava että Saksa on muuttunut niistä aatun päivistä. Hallitsematon maahanmuutto on jo jatkunut niin kauan että paluuta ei ole että kanta saksasalaiset saisivat enää valtaa päättää omista asioistaan. Myös saksojen yhdistyminen löi sen viimeisen naulan perinteisen Saksan arkkuun. merkelin eukko on tästä hyvä esimerkki kuinka käy kun entiselle punakommunistille annetaan vallan avaimet.Suomen käy samoin jos vihreiden ja vasemmiston annetaan nousta valtaan. Merkit ovat pahat mutta valistus auttaa tässäkin asiassa ja ainakin näiden terroritekojen jälkeen vaihtoehtomediat ovat saaneet varmaan uusia lukijoita näin ainakin mitä itse olen havainnut lähipiirissäni.

    Reply
  • 29.8.2017 at 17:18
    Permalink

    EU on rikollisjärjestö ja mafia, joka voi puuttua itse Angela Merkelin pyynnöstä tai EU: oman härskin julkean peittelemättömän yksittäisen jäsenmaan valtiollisiin vaaleihin huutamalla EU -lähtöisesti yksinomaan Merkelin Saksan diktaattoriksi. Takana häärä myös George Soros ja kaikkein vahvinpana ja pelottavimpana voimana New World Order” saatanan palvonnallinen Yhdysvaltain salaseura, johon kuuluvat kaikki Yhdysvaltain presidentit pois lukien nykyinen presidentti Donald Trumhp. Erityisesti asiaan ovat vihkiytyneet entisten presidenttien Bushin perhe-syndikaatti. Eräässä Yhdysvaltain presidentin vaalien Rebulikaanien sisäisessä presidenttiehdokas kilvoittelussa wanha George Bush teki kurkun leikkaus eleen kuin italialainen ”kummisetä” kun Donald Trumph oli vakuuttavaan ja itsetietoiseen tapaansa äänessä väittelyssä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.