Veitsi-terroristin huumetesti voi paljastaa mielenkiintoisia seikkoja (Video)

0

Turun 18.08. veitsihyökkäyksessä, jossa terroristi murhasi kaksi ja haavoitti useaa ihmistä huomiota kiinnittää terroristin nopea eteneminen Turun kauppatorilta Puutorille, ja silmitön raivo jota hän osoitti satunnaisia kadullakulkijoita kohtaan. Tämänkaltaisesta ei ole Suomen rikoshistoriassa aiempaa esimerkkiä. On hyvin mahdollista, että nuoren marokkolaisen tekoon valmistelleet olivat antaneet hänelle jotain piristettä.


Lääkenimellä Captagon markkinoitu valmiste on poistettu jo kauan sitten farmakologisesta käytöstä sen aiheuttaman vahvan riippuvuuden  takia, mutta lääke liikkuu huumemarkkinoilla yhä tuolla nimellä. Captagon tuli lääkemarkkinoille vuonna 1961. Se muistuttaa vaikutuksiltaan kofeiinia, metamfetamiinia ja ekstaasia. Urheilun douppaajat löysivät Captagonin, ja sitä väärinkäytettiin kilpapyöräilyssä 1960- ja 1970-luvuilla. Lääkkeenä se vaikutti  narkolepsiaan, hyperaktiivisuuteen ja masennukseen. Casptagon jäi kuitenkin lääkäreiden valikoimasta sivuvaikuksiensa takia.

Captagon nosti sydämen lyöntitiheyttä vaarallisen paljon, mikä ei ollut hoitotoimenpiteen tavoitteena lainkaan, ja em. riippuvuusvaikutus huomattiin pian. Vuonna 1986 Captagon lisättiin useimmissa maissa kiellettyjen huumeiden luetteloon.

Captagon tehostaa lihasten toimintaa ja aktivoi hermostoa, ja auttaa pysyttelemään hereillä luonnottoman pitkiä aikoja. Se vähentää myös kivun tunnetta, mistä ovat raportoineet myös jihadisteja kuulustelleet vastapuolen sotilaat: Jihadistit vain nauroivat mielettömästi heitä pahoinpideltäessä, mutta 48 tunnin jälkeen, kun aineen vaikutus oli lakannut ja tyypilliset huumeen käyttäjän jälkioireet alkoivat, kuulustelut sujuivat huomattavasti helpommin.

Aineisssa ollessaan käyttäjät kokevat tietyn voittamattomuuden tunteen, eivätkä tunne pelkoa. Tilanne, jossa huumeissaan oleva terroristi ”Amok-juoksee” pitkin pitkin katuja veistä heiluttaen ja sekavia huudelleen, sopii täydellisesti kuvaukseen Captagonin käyttäjästä:

  • Väsymyksen tunne on poissa, voi juosta loputtomiin vauhdin hidastumatta.
  • Huume vapauttaa henkilöön aiemmin psyykatut vihan tunteet, terroristi tuntee eräänlaista yli-ihmisyyttä, ei sääliä ketään kohtaan.
  • Huume poistaa pelon tunteen, henkilö ei ajattele mahdollista kuolemaansa tai poliisin kiinniottamaksi joutumistaan.
  • Tappaminen on hänestä yksinkertaisesti hullunhauskaa.

Turun 18.08. tapahtumat vastaavat hyvin yo. määritelmää.

Suorituskykyä lisääviä ja väsymystä poistavia lääkkeitä on käytetty eri armeijoissa, mutta vain sotatilanteessa. Suomeen saatiin jatkosodassa Saksasta Pervetiiniä, jota annettiin ainakin kaukopartiomiehille. He saattoivat joutua hiihtämään takaisin tehtävänsä suoritettuaan hyvin raskaissa oloissa, -ja suututetun vihollisen raivokkaasti takaa-ajamina. Pervetiinin käyttö jäi kuitenkin suhteellisen vähäiseksi.

Captagonia on valmistettu Lähi-Idässä suuria määriä ”islamilaisen kalifaatin” käyttöön. Suurin yksittäinen löytö on ollut kaksi tonnia, -yhteensä 11 miljoonaa pilleriä. Tämä huume-erä jäi kiinni Turkin rajalla, mikä onkin mielenkiintoista.

Vuoden 2011 jälkeen Captagonin tuotanto keskittyi Syyriaan. Maailman tullijärjestön mukaan ainetta viedään ainakin Libanoniin ja Jordaniaan. Näissä maissa yhden pillerin kappalehinta liikkuu 5-20 dollarissa.

  • V.2012 eri maiden tullit takavarikoivat Captagonia 4 tonnia.
  • V.2013 takavarikoiden tulos oli jo 11 tonnia.
  • Suomen tulli ei ole löytänyt Captagonia.


Pariisissa Bataclanin rock-klubiin 13.11.2015 hyökänneiden terroristien käytöksestä on tehty johtopäätöksiä, että he olivat huumeiden vaikutuksen alaisia: Heidän sanotaan toimineen ”robottimaisesti” ja he osoittivat epäinhimillistä julmuutta käsiinsä jääneitä ihmisiä kohtaan. Captagon antaa myös terroristeille kestävyyttä pitkissä tulitaisteluissa, josta siitäkin on havaintoja.

MTV 22.11.2015.

Videolla kiinniotettu al-Nusra:n (al Qaeda:n) terroristi:VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.