Oikeistoradikaalien sivustoja otetaan alas vauhdilla

Oikeistoradikaalinen trollisivusto Daily Stormer katosi Internetistä joitakin päiviä sitten. Nyt sille sai seuraa valkoisten nationalistien keskustelualusta Stormfront.



Molemmat on poistettu Internetistä poistamalla niiden nimet nimipalveluista. Menettelyn oikeudellinen peruste on arvailujen varassa. Lopullinen vastuullinen operaatioihin on vielä selvittämättä.

Tilanne elää. Daily Stormerin omistaja Andrew Anglin on vienyt palvelunsa TOR-verkkoon ja vannoo paluuta päivänvaloon. 20 vuotta toimineen Stormfrontin aikomuksista ei ole tietoa.

Voi hyvin olla, että monet ovat iloisia siitä että nuo sivustot eivät ole tällä hetkellä saavutettavissa ilman sitä, että tietää niiden IP-osoitteet.

Internet on kuitenkin rakennettu niin, että jos tietää palvelinten osoitteet, nimeä ei tarvitse. Tilanne on kuin puhelinluettelon kanssa. Jos muistat numeron, et tarvitse luetteloa.

Sananvapauden kannalta tilanne on kuitenkin erittäin ongelmallinen. Internet on täynnä kaikenlaista uskomatonta sontaa ISIS-terroristijärjestön julkaisuista alkaen ja nyt nimipalvelujen tasolla on aloitettu oikeistoradikaalisivustojen puhdistukset.

Emme usko, että asia jää tähän. Todennäköisesti tekonologinen taistelu tulee jatkumaan puolin ja toisin ja toisaalta luultavasti asiaa selvitetään vielä lakituvassakin, koska ainakin Yhdysvalloissa sananvapaus on periaatteessa rajoittamatonta.

Sananvapauden rajoittamisessa joka tapauksessa on se ongelma, että se saattaa tuntua hyvältä, kun vastapuolen ääni vaiennetaan, mutta kun samat lait käännetään myöhemmin itseä vastaan, asia tuntuu huomattavasti vähemmän viihdyttävältä.

Lisäksi suiden sulkemiseen Internetissä liittyy yleensä myös n.s. Barbara Streisand-efekti. Kaikki haluavat nähdä sen, minkä valtio- tai korporaatiovalta haluaa heiltä salata.

Nykysuomi jää seuraamaan asiaa.

PS.
Artikkelin kirjoittamisen aikana toinen mainituista sivustoista palasi Internettiin algerialaisen nimipalvelun kautta. Kuten sanottua, tekninen vääntö on puolin ja toisin kovaa ja tilanne elää voimakkaasti.



3 thoughts on “Oikeistoradikaalien sivustoja otetaan alas vauhdilla

  • 28.8.2017 at 08:07
    Permalink

    Governments lie. Always.

    The Bigger the Government, the Bigger the LIE.

    And the Bigger the Government, the smaller the individual.

    Reply
  • 28.8.2017 at 08:41
    Permalink

    Hoh hoijaa. Mikseivät ihmiset tiedä että internetin rinnalla on toinen verkko jota ei valvo globalistit pankkiirit ja ne 1500 ihmistä jotka hallitsevat koko maailmaa? Se kulkee euroopassa nimillä: FreiFunk tai GuifiNet, maasta riippuen. Sielä on omat web-serverit, sielä on omat e-mail serverit, sieltä löytyy puhelin- ja tv-palvelut, sinne voi perustaa minkä tahansa palvelun jos vain itse laittaa sen pörräämään. Yksi raspberry ja USB-pohjainen kovalevy ja sinulla on melkoinen serveri nettiin liitettäväksi.

    Jostain syystä suomalaiset, tai pohjoismaalaiset yleensäkkin, ovat jääneet tämän ”GNU-verkon” ulkopuolelle. Edes Piraatttipuolue ei tunnu olevan kiinnostunut jakamaan tietoa internetin vaihtoehdosta. Vaikka se kai niiden agendaan jollain tavalla kuuluisi.

    Internettiä tullaan sensuroimaan niin kauan kun ollaan julkisesti ”eri mieltä”. Miksi siis hakata päätään seinään? Miksei siirrytä tiedonsiirtoon jossa yli 10MB sähköpostin liitetiedostot siirtyvät ja jossa kaikki tiedonsiirto on vapaata?

    Reply
  • 29.8.2017 at 23:03
    Permalink

    Totuus tulee väkisin suurten massojen tietoisuuteen ja sen jälkeen (((ne))) ovat vapaata riistaa. Tätä junaa ei pysäytä enää mikään -(((ne))) tulevat saamaan ankarimman mahdollisen rangaistuksen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.