Skandaali Japanissa: ministeri kehui Hitleriä, Mein Kampf kouluihin

Japanin varapääministeri Taro Aso oli kuumilla hiilillä ehdotettuaan, että Adolf Hitlerillä saattoi olla ”oikeat motiivit”. Häntä kritisoitiin sekä opposition että ihmisoikeusjärjestön toimesta.



”En kyseenalaista motiivejasi (olla poliitikko), mutta myös tulokset ovat tärkeitä. Hitler, joka tappoi miljoonia ihmisiä ei ollut hyvä, vaikka hänen motiivinsa olivat oikeat”, Aso sanoi vallassa olevan liberaalidemokraattisen puolueensa tapaamisessa tiistaina.

Oppositiopuolueen puheenjohtaja Kazunori Yamanoi sätti Asoa sanoen, että kommentti ”oli erittäin häpeällinen” ja kyseenalaisti Ason sopivuuden ministeriksi.

Keskiviikkona Aso joutui syömään sanansa. Vuonna 2013 hän oli kehunut natsien laajennuksia Weimarin Tasavallan perustuslakiin ja saatuaan kommentistaan toruja hän söi sanansa myös tuolloin.

Kesäkuussa Bank of Japan joutui pyytämään anteeksi hallituksensa Yutaka Haradan ulostuloa, jossa Harada kehui Hitlerin talouspolitiikkaa mahtavaksi vaikkakin hän totesi sitä käytetyn kauheisiin asioihin.

Huhtikuussa Japani salli Hitlerin natsimanifestin, Mein Kampfin, käytön kouluissa opetustarkoituksiin.

Hallitus hyväksyi myös japanilaispatrioottisen materiaalin käyttämisen kouluissa, jonka on väitetty olleen merkittävässä roolissa Japanin osallistumisessa toiseen maailmansotaan.

Hallitus kuitenkin sanoi, että asiaan puututaan välittömästi, jos materiaalia käytetään rasistisiin tarkoituksiin.

Monokulttuurisessa Japanissa murhien määrä 100 000 asukasta kohden on 0,31, Suomessa 1,6 ja monikulttuurisessa Brasiliassa 26,74.

Japani taisteli toisessa maailmansodassa yhdessä Saksan kanssa yhteistä vihollista vastaan.

Myös Kiinassa on tapana pyytää rasismia anteeksi, kun se loukkaa länsimaalaisten tunteita.

Asiasta kertoi RT ja JT, BI, WP, NS.



5 thoughts on “Skandaali Japanissa: ministeri kehui Hitleriä, Mein Kampf kouluihin

  • 31.8.2017 at 00:46
    Permalink

    Mein Kampf on teos joka jokaisen tulee lukea. Vaikka teksti on lähes 100 vuotta vanhaa niin se on tällähetkellä ajankohtaisempaa kuin koskaan ennen -samat verenhimoiset riistäjät jotka Adolf jo tuolloin tunnisti ovat edelleen meidän kimpussa samoja sairaita suunnitelmiaan toteuttaen.

    -kyseinen teos löytyy vastarintaliikkeen sivuilta myös äänikirjana. Suosittelen kaikille joita kiinnostaa miten maailma OIKEASTI toimii!

    Reply
    • 31.8.2017 at 01:19
      Permalink

      Odinin soturiko se siellä? Vai kuuluvatko nämä neonatsit niin säälittävään rupusakkiin? Joka tapauksessa oletpas tyhmä, koska asia vain on OIKEASTI niin

      Reply
  • 31.8.2017 at 07:28
    Permalink

    Japanilainen on pelkuri, koska hän valehtelee Hitleristä. Hitler ei tappanut ihmisiä eikä tehnyt kauheita asioita

    Reply
  • 31.8.2017 at 09:17
    Permalink

    Parasta aikaa itse luen Mein kampfia ja se on kyllä ihan kiinnostava. Ihmeellisen ajankohtainen vaikka vanha kirja. Hitler puhuu samoista ilmiöistä kuin tänään on nähtävissä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.