Ex-Megadeth-kitaristi muutti pois Yhdysvalloista – ”Poliittinen korrektius on riistäytynyt käsistä”

Thrash-metal-yhtye Megadethin kitaristina tunnetuksi tullut Marty Friedman on ihastunut Japaniin, kertoo Soundi. Kitarasankari kertoo innostuneensa sikäläisestä musiikista, kulttuurista ja työmahdollisuuksista siinä määrin, että alkoi vierailla maassa yhä useammin ja lopulta muutti nousevan auringon maahan kokonaan.

Friedman kertoo, että Yhdysvaltojen ”käsistä riistäytynyt poliittinen korrektius” oli merkittävä osatekijä hänen päätökselleen muuttaa pois maasta. Kitaristi ihmettelee, miksi ihmiset ovat nykyisin niin herkkiä yhteiskunnallisille aiheille.

– Minusta ihmisten ajattelutapa muuttuu kovaa vauhtia. Kun kasvoin Yhdysvalloissa, kukaan ei ollut poliittisesti korrekti tai pelännyt muiden loukkaamista puheillaan. Ei silloin välitetty politiikasta, eivätkä etenkään rockmuusikot tai fanit olleet jakaantuneet niin vahvasti kahtia niissä asioissa, Friedman muistelee.

– Nyt nuo ihmiset haluavat puhua politiikkaa, enkä ymmärrä lainkaan, mistä he puhuvat. Jopa tämä poliittinen korrektius on lähtenyt käsistä. Tein sähköpostitse haastattelun ja tiedottajani sanoi, että minun pitäisi ottaa jutusta joku osa pois, jotta ihmiset eivät loukkaantuisi. Eikä siinä ollut mitään rasistista tai sellaista, Friedman kummastelee.

– Siinä on kysymys pikkuasioista. Minun piti totella, koska en tunne sikäläistä asenneilmastoa. Olin kuitenkin yllättynyt siitä, mistä ihmiset saattaisivat loukkaantua.

Friedman jatkaa, ettei hänen mielestän pidä tarttua liikaa siihen, kuka musiikkia esittää. Jos kappale on hyvä, ei ole väliä, onko laulaja republikaani vai demokraatti.

– Jos Charles Manson tekisi levyn, josta pitäisin, en välittäisi siitä, kuka sen on tehnyt, Friedman summaa.

Lähde: Soundi

2 thoughts on “Ex-Megadeth-kitaristi muutti pois Yhdysvalloista – ”Poliittinen korrektius on riistäytynyt käsistä”

  • 31.8.2017 at 09:35
    Permalink

    Hah hah hah… Siinä jälleen yksi Amerikan kasvatti joka ei tiedä ettei Manson tehnyt yhtään murhaa.

    Reply
  • 31.8.2017 at 09:56
    Permalink

    Dave Mustaine on muutenkin ollut kartalla hyvän tovin. NWO on vahva teema mm. The system has failed, Endgame, Peace sells.. But whos bying albumeilta. Kuin sattumalta, Endgame soi taustalla kun tämän avasin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.