Jussi Halla-aho: Kielteisen päätöksen saaneiden säilöönoton pitäisi olla systemaattista

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi tuoreeltaan ajankohtaisia asioita Facebookissa.

”Eräs hallituksessa vaikuttava ryhmittymä paukuttaa parhaillaan henkseleitään ja mainostaa suurena saavutuksenaan sitä, että jatkossa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö voidaan ottaa uhka-arvion perusteella säilöön.

Tämä on voimassaolevaa lainsäädäntöä. Ulkomaalaislain 121 § nimenomaan antaa tämän mahdollisuuden. Kuka tahansa ulkomaalainen voidaan ottaa säilöön, jos yksilöllisen arvion perusteella on aihetta olettaa, että hän muodostaa uhan, piileskelee, pakenee tai yrittää vaikeuttaa maasta poistamisen täytäntöönpanoa.

Ongelma on se, että katoamisriskiä on yksilöllisesti mahdotonta ja uhkaakin vaikea näyttää toteen etukäteen. Useimmat kielteisen päätöksen saaneet katoavat, eikä Turun terroristiakaan pystytty etukäteen arvioimaan vaaralliseksi.

Siksi säilöönoton pitäisi olla systemaattista.

Samoin suurena saavutuksena esitellään sitä, että pakolaisstatus ja toissijainen suojeluasema voidaan jatkossa peruuttaa. Ne voidaan peruuttaa jo nykyisen lainsäädännön perusteella. Ongelma on, että näin ei silti toimita.

Mitä budjettiin muuten tulee, vastaanottoon esitetään ensi vuodelle 207 miljoonaa euroa. Vok-kustannukset per juhlapaikanhakija nousevat 17 000:sta 20 000:een. Kotouttamismenoihin menee n. puoli miljardia. Kehitysyhteistyörahoja kohotetaan 876 miljoonaan euroon.

Pelkästään nämä menoerät selittävät puolet ensi vuoden 3,4 miljardin lainanottotarpeesta.”

Lähde: Jussi Halla-ahon Facebook

One thought on “Jussi Halla-aho: Kielteisen päätöksen saaneiden säilöönoton pitäisi olla systemaattista

  • 31.8.2017 at 17:06
    Permalink

    Niin. Mitään ei todellisuudessa luvattu ja mitään ei tule tapahtumaan. Tämän asioihin perehtyneet jo ymmärsivätkin. Toivottavasti Halla-aho saa sen väänneltyä rautalangasta myös niille jotka vielä jostain täysin käsittämättömästä syystä luulevat että nykyinen maanpettureista koostuva hallitus edes yrittäisi suitsia menossa olevaa kansanvaihtoa.

    -Niitä löytyy valitettavan suuri joukko edelleen…

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.