50 000 euron tilisiirto oli menossa huijareille – Pankki ja poliisi ehtivät estää

1

Länsi-Uudenmaan poliisin ripeän toiminnan ja pankin toimenpiteiden ansiosta saatiin toissapäivänä, keskiviikkona 30.8, estettyä ja jäädytettyä 50 000 euron suuruinen tilisiirto, joka oli menossa huijareille. Rikospoliisiksi esittäytynyt huijari oli soittanut asianomistajalle samana päivänä ja kalastellut tilitietoja, jotka asianomistaja oli antanut.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle on tämän vuoden aikana tullut jo 30 valepoliisitapausta tutkittavaksi. Niitä tutkitaan mm. nimikkeillä virkavallan anastus, petoksen yritys sekä törkeä maksuvälinepetos.

Poliisi kehottaa ikäihmisiä laittamaan tileilleen ja korteilleen turvarajat, jolloin suurta rahallista vahinkoa ei voi tapahtua. Poliisi myös muistuttaa, ettei se missään olosuhteissa kysele pankkitunnuksia minkään rikoksen tutkinnan yhteydessä eikä niitä pidä antaa kenenkään muun käyttöön muutenkaan.

Jos poliisi soittaa sinulle etkä ole varma, että kyseessä on oikea poliisi, asian voin tarkistaa soittamalla siihen poliisilaitokseen, jossa hän on sanonut työskentelevänsä. Poliisilaitosten vaihteiden yhteystiedot löytyvät poliisin verkkosivulta www.poliisi.fi.

Jos ovelle ilmaantuu poliisiksi esittäytyvä henkilö, pyydä häntä näyttämään virkamerkkiä. Voit myös soittaa hätäkeskukseen, jos ovellasi on poliisipartio, etkä usko heidän olevan poliiseja.

Mikäli epäilet joutuneesi rikoksen kohteeksi, tee asiasta rikosilmoitus tai akuuteissa tilanteissa soita hätäkeskukseen.

Lähde: Poliisi

1 KOMMENTTI

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.