Poliisin murhasta syytetty Red Bull-imperiumin perijä yhä karkuteillä

Vorayuth Yoovidhyania epäillään Bangkokilaisen poliisin murhasta viisi vuotta sitten. Koko tämän ajan mies on ollut teillä tietymättömillä ja syytteet vanhenevat tulevana sunnuntaina. Paikallisen syyttäjänviraston tiedottaja Prayuth Petchkhun kertoo, ”Todellisuudessa syytteet vanhenevat tänään, perjantaina kello 17:00. Sen jälkeen, vaikka tekijä saataisiinkin kiinni, ei häntä voitaisi siitä maanantaina syyttää oikeudessa”.

Miljardiperijän edellinen näköhavainto on Taiwanista josta hänen huhutaan siirtyneen Singaporeen. Mies on elänyt aallonharjalla ja jopa julkista elämää käyden formulakisoissa, asuen luxushotelleissa ja esimerkiksi risteillen Venetsiassa. Oikeudenkäyntiin häntä ei silti olla saatu.

Petchkhun syyttää poliisia saamattomuudesta ja kertoo että syytteistä on kerrottu poliiseille kauan aikaa sitten ja että on heidän tehtävänsä saada syytetty oikeuden eteen. Kuitenkaan pidätysmääräystä ei olla saatu aikaiseksi ennen tämän vuoden huhtikuuta.

Syytteen kuvauksessa Vorayuth Yoovidhyanin kerrotaan ajaneen ferrarillaan päin moottoripyöräpoliisia ja raahanneen tätä autoonsa kiinnittyneenä pitkin katuja johtaen poliisin kuolemaan. Häneltä itseltään saadun kommentin mukaan ”poliisi oli se joka ajoi varomattomasti, ei hän.”.

Yoovidhyanin perheen omaisuus on noin 9,7 miljardia dollaria ja sen kerrotaan mahdollistavan lähes kaiken esimerkiksi Thaimaan kaltaisissa valtioissa. Virkavaltaa on helppo harhauttaa mikäli kontaktit ovat kunnossa. Sen lisäksi Yoovidhyan saattaa hankkia jonkin toisen valtion kansalaisuuden joka on paikallisten valtioiden kautta ostettavissa ”asevelihengessä”. Alueella on useita köyhiä valtioita jotka korruptoituneen eliittinsä kautta, lisätulojen toivossa kauppaavat kansalaisuuksiaan rahakkaalle eliitille.

Vaikka murhasyyte vanhenee käytännössä tänään, paperilla sunnuntaina, jää jäljelle syyte törkeästä liikenteen vaarantamisesta joka on voimassa vielä kymmenen vuotta. Tästä rikoksesta aiemmat tuomiot ovat olleet kahden vuoden luokkaa joten paikalliset tuntevat että poliisin kuolema jää sovittamatta vaikka tekijä saataisiinkin kiinni. Thaimaassa rehottaa myöskin käytännössä rajoittamaton korruptio jonka tarjoamin keinoin rahalla todella voi selvitä jokaisessa tilanteessa.

Lainsäädäntö tarjoaa mahdollisuuden sopia asia suoraan uhrin omaisten kanssa kuten Brittiläis/Thaimaalaisen näyttelijättären Anna Hambawarisin tapauksessa. Hän ajoi Mercedeksellään poliisin kuoliaaksi 2015 ja sopi asian uhrinsa perheen kanssa. Omien sanojensa mukaan hän kieltäytyi perheen vaatimasta viiden miljoonan bahtin, noin 127 000 euron korvauksesta ja tarjosi itse kahden miljoonan bahtin, noin 50 000 euron sovintoa. Hambawaris pidätettiin uudestaan kesällä 2017 auton kuljettamisesta päihteiden vaikutuksen alaisena.

Lähde: Ap, Asian correspondent,

One thought on “Poliisin murhasta syytetty Red Bull-imperiumin perijä yhä karkuteillä

  • 1.9.2017 at 12:27
    Permalink

    No, nyt vaan pitää saada REd Bull boikottiin. Rahaa ne uskoo. Ei ne mitään muuta usko. Sitäpaitsi, se on erittäin epäterveellistä sisäelimille, koko litku.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *