Saudi-Arabiaan matkustavat muslimit huolissaan lentämisestä – ”Emme tiedä pääsemmekö takaisin”

Yhdysvalloista Saudi-Arabiaan muslimien hajj-juhlallisuuksiin lentävät muslimit ovat huolissaan presidentti Trumpin linjausten vaikutuksista matkustamiseensa. Matkustajien mukaan lentäminen muslimina Yhdysvalloissa ei ole koskaan ollut niin sanotusti stressitöntä mutta nykyisen hallinnon linjanvedot ovat tehneet siitä vielä hankalampaa.

16 000 juhlaan matkustavaa muslimia eivät ole lainkaan varmoja pääsevätkö he palaamaan yhdysvaltoihin matkansa jälkeen. Hajj-matkoja järjestävä Sulaimaan Hamed kertoo syynä huoleen olevan lisääntynyt valvonta erityisesti lentäen ulkomaille matkustettaessa. Vastaavia matkoja järjestävä somalialais-taustainen Abdull Warsame on konsultoinut maahanmuuttoon erikoistunutta asianajajaa matkaan kohdistuvien huolien osalta, ”Muutama ihminen peruutti matkansa koska eivät halunneet kohdata matkan aiheuttamia epävarmuuksia”.

Lisääntynyt valvonta, matkustuskiellot ja tietyille ihmisryhmille asetetut erityisehdot matkustamiseen ovat aiheuttaneet mielipahaa muslimiväen keskuudessa. Paikallisten muslimien kokoamissa ohjeissa kerrotaan muslimien oikeuksista lentojen aikana. Näihin kuuluvat mm. naispuoleisen  viranomaisen suorittama ruumiintarkastus naisille ja oikeus pitää myös koko kasvot peittävää huntua julkisilla paikoilla. He asettavat syyn muslimien ja Yhdysvaltojen välien kiristymisestä valtion harteille.

Lähde: Ap

3 thoughts on “Saudi-Arabiaan matkustavat muslimit huolissaan lentämisestä – ”Emme tiedä pääsemmekö takaisin”

 • 1.9.2017 at 13:37
  Permalink

  Miksei Suomessa osata ajatella samaa käytäntöä? Maasta lähteviä ei päästetä maahan takaisin?

  Reply
 • 1.9.2017 at 14:30
  Permalink

  Pysykööt musulmaanit omissa maissaan niin kaikilla on helpompaa.

  Reply
 • 1.9.2017 at 22:26
  Permalink

  Ketään ei kiinnosta muslimien kitinät.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.