Unkari pyytää EU:lta korvausta ”pakolaisaidan” kustannuksista

3

Unkarin pääministeri on pyytänyt Euroopan unionia maksamaan puolet Unkarin eteläiselle rajalle pystytetyn aidan kustannuksista. Perusteluna Unkari ilmoittaa että aita on katkaissut pakolaisvirran Unkarin läpi ja suojaa siksi muitakin unionin maita. Pyydetty summa on noin 440 miljoonaa euroa.

Aidan lisäksi Unkari on kouluttanut 3000 ”rajametsästäjää” (borderhunter) jotka heidän mukaansa myöskin suojelevat Unkarin lisäksi muutakin EU:a. Pääministeri Orban toivoo kirjeessään unionin päättäjille että unioni, eurooppalaisen solidaarisuuden nimissä osallistuisi kustannuksiin.

Aikaisemmin EU on kritisoinut Unkaria voimakkaasti sen päätöksestä olla ottamatta vastaan pakolaisia euroopan sisäisinä siirtoina. EU onkin aloittanut oikeustoimet mm Unkaria, Tsekin tasavaltaa ja Puolaa vastaan näiden kieltäydyttyä noudattamasta EU:n linjauksia valtioiden vastuista pakolaisasiassa.

Lähde: Ap

3 KOMMENTIT

  1. Meillä sensijaan on KANSANPETTUREITA puikoissa – siitä huolimatta kansa äänestää kerrasta toiseen samat PETTURIT jatkamaan Suomen ja kantasuomalaisten tuhoamista.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.