Unkari pyytää EU:lta korvausta ”pakolaisaidan” kustannuksista

Unkarin pääministeri on pyytänyt Euroopan unionia maksamaan puolet Unkarin eteläiselle rajalle pystytetyn aidan kustannuksista. Perusteluna Unkari ilmoittaa että aita on katkaissut pakolaisvirran Unkarin läpi ja suojaa siksi muitakin unionin maita. Pyydetty summa on noin 440 miljoonaa euroa.

Aidan lisäksi Unkari on kouluttanut 3000 ”rajametsästäjää” (borderhunter) jotka heidän mukaansa myöskin suojelevat Unkarin lisäksi muutakin EU:a. Pääministeri Orban toivoo kirjeessään unionin päättäjille että unioni, eurooppalaisen solidaarisuuden nimissä osallistuisi kustannuksiin.

Aikaisemmin EU on kritisoinut Unkaria voimakkaasti sen päätöksestä olla ottamatta vastaan pakolaisia euroopan sisäisinä siirtoina. EU onkin aloittanut oikeustoimet mm Unkaria, Tsekin tasavaltaa ja Puolaa vastaan näiden kieltäydyttyä noudattamasta EU:n linjauksia valtioiden vastuista pakolaisasiassa.

Lähde: Ap

3 thoughts on “Unkari pyytää EU:lta korvausta ”pakolaisaidan” kustannuksista

  • 1.9.2017 at 17:17
    Permalink

    Olen kateelinen unkarilaisille -siellä on oikea(t) KANSAN JOHTAJA puikoissa.

    Reply
  • 1.9.2017 at 18:57
    Permalink

    Meillä sensijaan on KANSANPETTUREITA puikoissa – siitä huolimatta kansa äänestää kerrasta toiseen samat PETTURIT jatkamaan Suomen ja kantasuomalaisten tuhoamista.

    Reply
  • 2.9.2017 at 11:41
    Permalink

    Okkei, muutetaan Unkariin, jos tämä meno Suomessa jatkuu tällaisena… 🙂

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.