Pohjois-Korea suoritti kuudennen ydinkokeensa – Tällä kertaa vetypommilla

Tänään sunnuntaina Pohjois-Korea on kertonut tehneensä onnistuneen ydinkokeen ”100% kotimaisella” vetypommilla. Räjähdys tapahtui maan pohjoisosissa, samalla alueella missä valtaosa aiemmistakin kokeista on suoritettu. Etelä-Korean viranomaisten mukaan räjähdys aiheutti 5.7 magnitudin maanjäristyksen ja oli voimakkuudeltaan 50-60 kilotonnia, siis 5-6 kertaa voimakkaampi kuin yksikään aiemmista.

Yhdysvallat ei ole reagoinut tapahtuneeseen mitenkään ja Etelä-Korea ilmoitti pitävänsä asiasta kokouksen myöhemmin. Japanin pääministeri Shinzo Abe kutsui tekoa anteeksiantamattomaksi ja kertoi Japanin protestoivan sitä vastaan voimakkaasti.

Pohjois-Korean on aiemmin uutisoitu kykenevän mannertenvälisiin iskuihin ja mikäli se on onnistunut valmistamaan toimivan vetypommin, on tilanne jopa aiempaa huolestuttavampi. Kansainvälinen yhteisö on epäonnistunut yrityksissään saada P-Korea luopumaan ydinaseohjelmastaan ja alueen jännitteet kiristyvät päivä päivältä P-koreaa vastaan suunnattujen pakotteiden heikentäessä elämänlaatua maassa.

Yhdysvallat ilmoitti elokuun alussa että se on valmis neuvottelemaan P-Korean kanssa mikäli se lopettaa ydinkokeensa. Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson korosti että sekä ohjuslaukaisujen että ydinkokeiden olisi loputtava jotta keskustelut P-Korean tulevaisuudesta voitaisiin aloittaa. P-korea taas on ilmoittanut ettei minkäänlaisia neuvotteluja aloiteta ennenkuin vihamielisyydet maata kohtaan loppuvat.

Lähde: Ap, Reuters

 

3 thoughts on “Pohjois-Korea suoritti kuudennen ydinkokeensa – Tällä kertaa vetypommilla

  • 3.9.2017 at 12:29
    Permalink

    Uutisessa mainittu 50 – 60 kilotonnia on vetypommiksi varsin pieni eli epäilen, että kyse ei olisi aidosta vetypommista, sillä pienimpien tehot ovat yleisesti 200 kilotonnista ylöspäin megatonni luokkaan.

    Reply
  • 4.9.2017 at 05:16
    Permalink

    Räjäytys olisi pitänyt tehdä jo 1950-luvun alussa, tarvittaessa myös Pekingiin ja Moskovaan. (sarkasmia).

    Reply
  • 4.9.2017 at 05:50
    Permalink

    Nyt korjaamme sitä satoa jonka Franklin Delano Rooseveltin 40-luvulla kylvi.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.