Puolalaisnaisen joukkoraiskauksesta epäilty kongolainen on saatu kiinni – Kaikki teosta epäillyt ovat nyt poliisin hallussa

3

Italian poliisi sai tänään kiinni viimeisen epäillyn uimarannalla tapahtuneen joukkoraiskauksen tiimoilta. Kyseessä oli kongolainen turvapaikanhakija Guerlin Butungu, 20, joka oli nelihenkisen raiskariseurueen ainoa täysi-ikäinen jäsen.

Butungua epäillään myös vain tunti rannalla suoritetun joukkoraiskauksen jälkeen tapahtuneesta perulaisen naisen raiskauksesta ja toisen joukkoraiskaukseen osallistuneen pakolaisen pahoinpitelystä.

Butungu on saapunut Italiaan vuonna 2015 ja saanut hylätyn turvapaikkapäätöksen. Viranomaiset myönsivät tälle humanitäärisin perustein väliaikaisen oleskeluluvan vuoteen 2018 asti.

Kolmen muun epäillyn nimiä ei näiden alaikäisyyden vuoksi ole julkistettu mutta poliisin tietojen mukaan kyseessä on marokkolaiset 15 ja 17 vuotiaat veljekset ja 16 vuotias nigerialainen.

Puolan apulaisoikeusministeri ilmoitti joukkoraiskaukseen syyllistyneiden ansaitsevan kuolemantuomion teoistaan. Italian viranomaiset ovat huolissaan tapauksen vaikutuksesta maan ilmapiriiin. Italialaisten suhtautuminen maahantulijoihin on ollut jo pitkän aikaa kiristymään päin.

Italian vasemmisto-keskustalaisen hallituksen tavoitteena on ollut saada läpi laki, joka myöntäisi pakolaisten italiassa syntyneille lapsille automaattisesti kansalaisuuden, tavoite on pahassa vastatuulessa. Maahanmuuttovastaisen Lega Nordin edustaja, senaatin varapuheenjohtaja Roberto Calderoli on esittänyt tapahtumien jälkeen julkisesti kysymyksen: ”Ovatko nämä niitä ihmisiä keille me tahdomme myöntää kansalaisuuden tuollaisella lailla?”.

Lähde: AP

 

3 KOMMENTIT

    • Ja Anne Kontula, Li Anusson, Emma Tamma Kari, Anni Sinnemäki yms vihervassarihorot.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.